Kaya, 'Şehir stadının duvarlarını akvaryum şeklinde boyayabilirim'

Başarılı sanatçı Ahmet İlker Kaya, Fethiye Şehir Stadı ile ilgili projelerini anlattı.

  • 870

Dünya’da ve Türkiye’de ilklere imza atmış başarılı sanatçı Ahmet İlker Kaya, Fethiye Şehir Stadı ile ilgili projeleri anlattı. Stadın dışını tropikal bir akvaryum şeklinde boyayabileceğini söyleyen Kaya, tesis binalarına da Fethiyespor’un var olduğu yıldan bu yana saygıdeğer futbolcular ve önemli yöneticilerin 3 boyutlu resimlerin yapılması gerektiğini vurguladı.
Kaya, “Türkiye ve dünyada ilklere imza attım”
Ahmet İlker Kaya, “23 senedir Fethiye’de yaşıyorum. Burada profesyonel dövme sanatı, el yapımı motosiklet, doğa sporları ve 3 boyutlu doğa resimleriyle ilgili çalışmalar yapıyorum. Yurt dışında da çeşitli hizmetlerde bulundum. Burayı çok sevdim ve 23 yıldır burada yaşıyorum. Fethiye’de de çeşitli tasarımlara imza attım. 2004 yılında paraşütle Babadağ’dan atlayarak pilotun koluna “Atam İzindeyiz” dövmesi yaptım. Bu dünya çapında havada yapılan ilk dövme oldu. 2005 yılında ise Karaköy’de bir tesissin yüzme havuzunda yine dünya da bir ilk olan su altında dövme yapmayı gerçekleştirdim. Sonrasında da 30 Ağustos’da Ağrı dağının zirvesinde Fethiye’den götürdüğüm bir müşterimin sırtına Ay ve yıldız dövmesi yaptım. Türkiye ve dünyada ilklere imza attım” şeklinde konuştu.
Kaya, “Buradaki tarihi herkese gösterelim”
Konuşmasına devam eden Kaya, “Şuanda ise Fethiye Şehir Stadı ile ilgili bir projem var. Muhteşem spor futbol stadımız var. Burası coğrafi olarak Fethiye’nin denize en yakın ve şehrin düz alanlarından birine yapılmış. Şehir stadını düşünün. Bir kase şeklinde tropikal bir akvaryum var. Fethiye’nin her yerinden görünebilecek bir akvaryum… Kulüp binasında ise Fethiyespor’un var olduğu yıldan bu yana saygıdeğer futbolcular ve önemli yöneticilerin 3 boyutlu resimlerini yapalım. Buradaki tarihi herkese gösterelim” dedi.

Bakmadan Geçme