Karayiğit, 'Fidelerimiz çiftçilerimiz için geldi'

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, çeşit çeşit fidelerin çiftçilerin satın alıp faydalanması için Fethiye Ziraat Odası'na geldiğini duyurdu.

  • 2193

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, çeşit çeşit fidelerin çiftçilerin satın alıp faydalanması için Fethiye Ziraat Odası’na geldiğini duyurdu. Karayiğit yaptığı açıklamada “Fidelerimiz geldi. Bu sene Gemlik çeşidimiz 1 yaşında. 3 yaşında bir çeşit fidanımız da geldi.

Narenciye fidanlarımızda portakal, mandalina ve limon çeşitlerimiz var. Pazartesi gününden itibaren ihtiyacı olan çiftçilerimiz odamızdan temin edebilirler. Gelen fidanlarımız mavi sertifikalıdır. Çiftçilerimiz içleri rahat bir şekilde alıp arazilerine dikebilirler. Dikim tekniğini Ziraat Mühendisi Gökçen Hanım’dan öğrenebilirler. Nasıl dikim yapılacağını, kaç santim kazılacağını öğrenebilirler. Bitkisel hastalık konusunda da destek alabilirler. Bu sene havalar sıcak gittiği için fidanı yerinden oynatmamız sıkıntılıydı. Yağmurlar yağdığı için getirttik ve şuan çiftçilerimizin alımı için müsaittir. Fidanlarımız 2 yıl sonra ürün vermeye başlar” dedi.

Ziraat Mühendisi Gökçen Hanım, fidelerin fiyatları hakkında bilgi verdi. Gökçen Hanım, “1 yaş fidelerimiz 60 lira, 2 yaş fidelerimiz 80 lira, 3 yaş Gemlik fidemiz 110 lira. Bir de manzalina fidemiz var var 110 lira. Narenciye çeşitlerimiz de 70 lira” ifadelerini kullanarak çiftçilere fide fiyatları hakkında bilgilendirdi. 
 

Bakmadan Geçme