KARACA, EKREM BAŞKAN İÇİN İSTANBUL'DA

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu olayın ardından Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na destek olmak amacıyla İstanbul'a gideceğini söyledi.

  • 738
KARACA, EKREM BAŞKAN İÇİN İSTANBUL'DA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun hakaret ettiği gerekçesiyle siyasi yasak getirilmesinin ardından Muğla’daki CHP’li Başkanlar destek için İstanbul’a gittiler. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise Sayın İmamoğlu’na bütün arkadaşlarımızla birlikte destek vereceğiz diyerek açıklamalarda bulundu.
“SAYIN İMAMOĞLU’NA BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZLA BİRLİKTE DESTEK VERECEĞİZ”
Sayın İmamoğlu’na destek vereceğiz diye Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Türkiye’nin 81 vilayetinde var olan belediye başkanlarımızla birlikte yola çıkıyoruz. Yapılacak olan mitingde Sayın İmamoğlu’na destek olmak adına yola çıkacağız. Ülkenin her yerinden binlerce insan İstanbul’da olacak. Sayın İmamoğlu’na destek vereceğiz. Bizim demokrasiye olan inancımız çok fazla. Yönettiğimiz bölgelerde asla siyasi ayrım yapmadık. Sayın İmamoğlu da yapmadı. İttifakla kazanılan bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi var. Başkanımız da çok iyi çalışan ve hizmetler yapan bir başkandır. Biz de demokrasiye olan inancımızdan dolayı Sayın İmamoğlu’na bütün arkadaşlarımızla birlikte destek vereceğiz” şeklinde konuştu.
“SAYIN İMAMOĞLU BERAAT EDECEK”
Konuşmalarına devam eden Karaca, “Yüksek yargıdan nasıl dönüldüğünü hep beraber göreceğiz. Genel Başkan ise özel uçakla Almanya’dan İstanbul’a dönüyor. İstanbul’da onla da birlikte olacağız. Bu tür olaylar bizleri yıldırmaz. Ben de burada 4 yıla yakındır belediye başkanlığı yapıyorum. Birçok olayla da karşı karşıya kaldım. Akabinde mücadelemizi verdik. Sonuçta ise birçok olaydan haklı olduğumuz için beraat ettik. Ben yargıya inanıyorum. Önümüzde ki süreçte Sayın İmamoğlu beraat edecek. Bugün ün tarihini atın. Yüksek yargıdan bu davanın nasıl döndüğünü göreceğiz. Bana göre burada bir haksızlık var. Bir sözden dolayı bu cezanın verilmesi çok ağır. Bir de siyasi yasaklı olması demokrasi adına çok üzücü bir olay. Yüksek yargı da çok tecrübeli yargıçlarımız var. O tarih geldiğinde bugünün imzasını atıyorum. Sayın İmamoğlu beraat edecek” dedi.

Bakmadan Geçme