Karaca, 'Devletin Müfettişleri Bizim Dürüstlüğümüzü Tescil Ettiler'

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca,  seçime çok az bir zaman kala halk buluşmaları kapsamında Perşembe akşamı Ovacık'ta konuştu. 

  • 440

 

Karaca, 'Devletin Müfettişleri Bizim Dürüstlüğümüzü Tescil Ettiler'

Bu haftasonu yapılacak yerel seçimler için çalışmalarını sürdüren Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, Ovacık’ta halka hitap etti. Halk buluşmasında Karaca, son 5 yıldır yaptıklarını ve tekrar seçilmesi halinde yapacaklarını anlatarak vatandaşları bilgilendirdi. 

Kendisini izleyenlere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel seçimlere ilişkin sözlerinin yer aldığı bir videoyu izleten Alim Karaca halka hitabında; “Sayın Cumhurbaşkanı doğru söylüyor. Mevcut yasalarla bir ilçe belediyesinin tek başına temel sorunları halledebilmesi mümkün değil. O yüzden biz de Fethiye Belediyesi olarak ilçemizin ana sorunlarını Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çözeceğiz.

Büyükşehir Yasası’ndan sonraki dönemde, zamanın Fethiye Belediye Başkanı hep Muğla Büyükşehir Belediyesi ile sıkıntı yaşadı. Sonuç olarak Fethiye 2014 – 2019 arasını kaybetti. Şimdi aynı aday şimdi bize de özellikle sosyal medya üzerinden çeşitli karalamalarda bulunuyor. Biz sadece işimizi yapıyoruz. Sizlere 5 yıl içinde yaptıklarımızı ve 5 yıl içinde yapmayı planladıklarımızı anlatıyoruz.

Son 5 yılda Fethiye Belediyesine 79 müfettiş gelmiş. Parke taşlarını söktürüp ölçmüşler, çöp konteynırlarının sacını ölçmüşler, çocuk parklarındaki kauçukların kalınlığını ölçmüşler, bir şey çıkmamış. Teftişlerden tertemiz çıkmışız. Yani bir anlamda, Devletin müfettişleri bizim düzgünlüğümüzü, dürüstlüğümüzü tescil etmişler. Aleyhimize kullanabileceğiniz bir husus varsa, gidip Adliye’ye başvurabilirsiniz.” ifadelerini kullandı. 

Karaca, 'Devletin Müfettişleri Bizim Dürüstlüğümüzü Tescil Ettiler'

6 Ayrı Ankette de Biz Kazanıyoruz
Alim Karaca sözlerini şöyle sürdürdü:  “Elimizde 6 ayrı anket var. Tüm anketlere göre, Muğla Büyükşehir Belediyesini CHP, hem de çok büyük farkla kazanıyor. Fethiye’yi de biz 8 – 10 bin farkla kazanıyoruz. 

Önümüzdeki süreçte de iki uyumlu belediye olarak Fethiye’ye yine çok büyük yatırımlar yapacağız. Muğla Büyükşehir Belediyesi adayımız Ahmet Aras’tan söz aldık. Bu yıl bitmeden ilçe merkezi ile Ölüdeniz arasındaki yola kazma vuruyoruz. Kaldırımlarıyla, ışıklandırmasıyla bir turistik merkeze yakışır hale getiriyoruz. Bütünlük sağlaması için Hisarönü ile Kayaköy arasındaki yolu da yine turistik bir merkeze uygun şekle dönüştürüyoruz.

Karaca, 'Devletin Müfettişleri Bizim Dürüstlüğümüzü Tescil Ettiler'

Hisarönü ve Ovacık’a Önemli Yatırımlar
Hisarönü ve Ovacık bölgesinde, göreve ilk geldiğimiz zaman ağır bir foseptik kokusu vardı, bunu bitirdik. Turistler kokudan dışarıda yemek yiyemiyorlardı, bunu çözdük. 
Fethiye’ye 100 yılda 1 tane biyolojik arıtma tesisi yapılırken, biz hem Ölüdeniz, hem de Fethiye arıtma tesisinin kapasitesini iki katına çıkardık. Şu an itibariyle, Ovacık, Ölüdeniz, Hisarönü ve Fethiye merkezde altyapı sorununu çözmüş durumdayız. 

Biz Ölüdeniz’e 860 milyon TL yatırım yaptık. İktidarın 22 yılda Ölüdeniz’e yaptığı yatırımdan daha fazlasını 2.5 yılda biz yaptık. Hisarönü’nün, Ovacık’ın altyapısını bitirebilmek için gece gündüz çalıştık. 121 kilometrelik altyapı hat çektik. Bölgenin altyapısını üstyapısını bitirdik. Ölüdeniz gibi turistik bir yerde otellere tankerlerle su çekiyorlardı. Otellerin suyunu verdik. Böylece Hisarönü ve Ovacık bölgesinin değeri de artmış oluyor.

Şimdi ise lunaparkın olduğu yere Hisarönü Yaşam Merkezi yapacağız. Burada dünya markaları olacak ve turizmin 12 aya yayılmasını sağlayacak. 

Karaca, 'Devletin Müfettişleri Bizim Dürüstlüğümüzü Tescil Ettiler'

Şimdiden sözünü veriyoruz; Ovacık’a da en kısa zamanda bir sosyal tesis yapacağız.
Taksici, minibüsçü esnafımızın bir talebi vardı. Kendilerini Muğla Büyükşehir Belediyesi adayımız Ahmet Aras ile görüştürdük. 1 Nisan’dan sonra, yolun bir şeritinin onlara tahsis edilmesi, bir şeritin “servis yolu” olması konusunu UKOME ile görüşeceğiz. 

Trafiği hafifletmek için hem Ölüdeniz Faralya tarafında, hem de yarımada tarafında alternatif yollar açmak için hazırlıklarımızı tamamladık. 
İlçe merkezindeki trafik ve otopark konusunda önümüzdeki dönem için planladığımız en büyük yatırımlardan birisi, Salı pazarının olduğu yere katlı otopark yapacağız. Oradan da ilçe merkezine ücretsiz ring seferleri düzenleyeceğiz.
İlçenin tam merkezinde kalan otogarı yine Muğla Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Çamköy’deki hal binasının olduğu yere taşımak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Açtığımız 2 akıllı kavşağa 6 tane de ekleyeceğiz. 

Karaca, 'Devletin Müfettişleri Bizim Dürüstlüğümüzü Tescil Ettiler'

Gençler İçin Yatırımlar
Gençlerimiz için biri Karagözler’de, biri Tuzla’da olmak üzere iki ayrı Gençlik Merkezi ile Taşyaka’da bir spor kompleksi yapacağız. Muğla makasının arkasında bulunan alana Gençlik Merkezi kuracağız. Bunun için projemiz tamamlandı, ruhsatı aldık. Ücretsiz müzik kursları olacak, kafesi olacak, kütüphanesi olacak. Bunların teknik ve bürokratik hazırlıklarını tamamladık. Buralarda atanmayan öğretmenlerimizden yararlanacağız.

Fakat Gençlik Merkezi gibi büyük projelerimiz için büyük yerlere ihtiyacımız vardı. Kendisi de sosyal demokrat olan Özer Olgun büyüğümüz zamanında üretilen parseller bizden önceki dönemde hep satılmış. Büyük projelerimiz için yer satın almamız gerekliydi. Bugünün değeriyle 50 milyonluk yer almak zorunda kaldık. 

Taşyaka’da 10 dönümlük bir araziye büyük bir yüzme havuzu ve spor kompleksi  yapılmasında da Büyükşehir ile birlikte hareket edeceğiz. Büyükşehir’in dev bir bütçesi var. Bundan Fethiye olarak en iyi şekilde yararlanmak istiyoruz.
Öğrencilerimizin üniversite burslarını da bizler sağlayacağız. 500 üniversite öğrencisine burs veriyoruz, bu sayıyı 1000’e çıkarmak istiyoruz. 

Karaca, 'Devletin Müfettişleri Bizim Dürüstlüğümüzü Tescil Ettiler'

Sosyal Belediyecilikte Örnek Olduk
Göreve geldiğim ilk gün, ilk Meclis oturumunda aldığım karar şuydu: Bütün cenaze hizmetleri ücretliydi ama bizim ilk geldiğimizde Meclis’te aldığımız kararla ücretsiz yaptık. İnsanların en acılı günlerinde kefendi, kabir ücretiydi, şuydu buydu uğraşmaları yazıktır, günahtır.
2019 yılında göreve ilk başladığımda, ekonomisi zayıf olan bütün yurttaşlarımızın yanında olacağımızı söylemiştim. Her yer özelleştirilmişti. Koylar özelleştirilmişti. Biz 3 tane halk plajı açtık. 6. Halkevimizi Üzümlü’de bir ay kadar önce açtık. Biz çayı 1 TL’ye, kahvaltıyı 45 TL’ye vermeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde emeklilerimiz, dar gelirli yurttaşlarımız için projelerimize devam edeceğiz. 

Kurduğumuz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile onbinlerce aileye çeşitli şekillerde destek olduk. Bu müdürlüğü ilk defa biz kurduk. Sadece Fethiye’de değil, çevre ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine de el uzattık. Kimin neye ihtiyacı varsa, yardımcı oluyoruz. Bu yardımları siyasi kimliklere göre yapmıyoruz. Sadece Fethiye’de değil, çevre ilçelerde de ihtiyacı olan kim varsa yardımcı oluyoruz. Deprem bölgesinde de binlerce depremzedeye ulaştık. Kurduğumuz Aşevi ile her gün yüzlerce büyüğümüze, ihtiyaç sahibine 3-4 çeşit yemek çıkartıp evlerine kadar götürüyoruz. Evlerinde traşları yapılıyor, ev temizliği yapılıyor, alışverişleri yapılıyor. Tüm bu çalışmalarımıza devam edebilmek için sizlerden 31 Mart günü hem bize, hem Meclis üyesi adaylarımıza, hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ahmet aras’a destek istiyoruz.
 

Bakmadan Geçme