Kan bağış aracı Fethiye'de

İki gündür vatandaşlardan kan bağışı kabul eden Türk Kızılay kan bağış aracı, Fethiye'de yoğun ilgi oldu. Uğur Mumcu Parkı girişinde konuşlanan araçta, vatandaşlar kan vermek için kuyruğa girdi.

  • 1290
Kan bağış aracı Fethiye'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk Kızılay kan bağış aracı, geçtiğimiz gün Fethiye’ye geldi. Vatandaşlar, kan bağışı için araç önünde sıraya girdi. Ekip Doktoru Doğan Çeliker, pandemi sürecinde kan bağışının önemine vurgu yaptı. Vatandaşların kan bağışına yoğun bir ilgi gösterdiğini kaydeden Çeliker, destek olan herkese teşekkür etti. 

Ekip Doktoru Doğan Çeliker yaptığı açıklamada, “Kızılay ekibi olarak Fethiye’ye kan bağışı kabul ediyoruz. Fethiye halkına yoğun taleplerinden dolayı teşekkür ederiz. Geçtiğimiz gün oldukça fazla müracaatta bulundular. Müracaatlarının devam etmesini temenni ediyorum. Malum bütün dünyayı saran pandemi süreci Fethiye, Muğla ve Türkiye’yi de sardı. Pandemi süreci kan bağışlarımızı olumsuz yönde etkiledi. Kan bankalarımızın dolulukları kritik seviyelerde. Bazı kan gruplarını bulmakta zorluk çekiyoruz. Tüm vatandaşların hassasiyet ile desteklerine ihtiyacımız var. Hastaların bağışçılara ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın bugüne kadar vermiş oldukları destekle için de teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Kan bağışında bulunan Mehmet Hanifi Koca, “Bu benim 6. bağışım. Tüm vatandaşların gelip kan vermesini isterim. Bu zor dönemde daha sık gelinmesi gerektiğini düşünüyorum. Vatandaşları özellikle bu dönemde Kızılay’a davet ediyorum” dedi.(FATİH DERELİ)


 

Bakmadan Geçme