• Haberler
  • Güncel
  • Kademeli Taksimetre uygulamasına son! Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi 

Kademeli Taksimetre uygulamasına son! Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi 

Artan akaryakıt fiyatları sonrasında Fethiye'de taksimetre ücretine zam geldi. Zammın ardından 100 lira olan indi-bindi ücreti 150 liraya çıktı.

  • 2128

Peş peşe gelen akaryakıt zamlarının ardından Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda zam ile ilgili toplantı yapıldı. Uzun süren toplantı sonrasında ise yeni zam oranı belli oldu. İndi-bindi mesafesinde değişiklik olduğuna dikkat çekilirken 100 lira olan indi-bindi ücretinin 150 liraya arttı. Taksimetre açılış ücreti de 83 TL oldu.

“Beklenen bir zamdı”
Taksici esnafı Kamil Köken, “Yakıt pahalı, gittiğimiz genelde kısa mesafe yani olması gereken buydu. İyi de oldu uzun zamandır beklenen bir şeydi. Altından kalkılmayacak bir halde araba ayda bir yağ bakımına giriyor. 8-10 bin lira arasında parça masrafı onu hiç saymıyorum bile… Akaryakıta da çok zam geldi o yüzden 83 lira açılış ücreti ve 150 lira indi bindi normaldir.”

Açılış 83 - Mesafe 150 TL
Taksimetre ücret tarifelerinin düzenlemesinde uzun zamandır esnaflar tarafında kaldırılması talep edilen Kademeli Taksimetre uygulamasına son verilmiş, tarifenin kaldırılması ile birlikte Açılış:83 TL, Kilometre: 33,5 TL ve En Kısa Mesafe:150 TL olacak şekilde yeni Taksimetre ücreti belirlenmiştir.


 

Bakmadan Geçme