İYİ PARTİLİ ERGUN'DAN DEPREM BÖLGESİNDEKİ KAMU PERSONELİ YARARINA İSTEK

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, 6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen depremlerden etkilenen 11 ilimizdeki görev yapan veya yapacak olan kamu personeli ile sanayi çalışanlarının desteklenmesini istedi. OHAL kapsamında tazminat ödenmesi için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

  • 894
İYİ PARTİLİ ERGUN'DAN DEPREM BÖLGESİNDEKİ KAMU PERSONELİ YARARINA İSTEK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Partili Ergun verdiği önergede, “4123 Sayılı Tabii Afet Nedeniyle Meydana Gelen Hasar ve Tahribata İlişkin Hizmetlerin Yürütülmesine Dair Kanun ve OHAL kapsamında; deprem bölgelerinde görev yapan/yapacak kamu personelinin ve sanayi çalışanlarının desteklenmesi, bu vatandaşlarımızın karşı karşıya kaldığı zorlukları bir nebze olsun hafifleteceği gibi, bölgenin ekonomik açıdan yeniden ayağa kaldırılması çabalarına ciddi şekilde katkı sağlayacak ve ekonomik hayatın normale dönmesine yardımcı olacaktır” dedi. Metin Ergun ayrıca “böyle bir süreçte Yürütme erkinin bu doğrultuda ivedi olarak alacağı kararların önemli olduğunu vurguladı

İYİ Partili Ergun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a şu soruları sordu:

1. 4123 Sayılı Kanun veya OHAL kapsamında, deprem bölgesindeki kentlerimizde görev yapan kamu personeline tazminat ödenmesi için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde herhangi bir çalışma yapılmış mıdır/ yapılacak mıdır?

2. Deprem bölgesinde yer alan ve OHAL uygulamasına tabi olan kentlerimizdeki sanayi çalışanlarının SGK primlerinin minimum 2 yıl devlet tarafından karşılanması konusunda Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma yapılmış mıdır/yapılacak mıdır?
 

Yorumlar 1
Nesrin Aştı 09 Mart 2023 15:07

Sayın Vekilimizin önergesi ve saptamaları, Milletimizin sesi olmaktadır.Kriz sonrası hızlıca toparlanmamızda kurum ve kuruluşların çalışanları õnemlidir.Öncelikle onların desteklenmesi Milletin en kısa sûrede sağlıklı ve normal bir yaşama dõnmelerini sağlayacaktır...

Bakmadan Geçme