İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı

İyi Parti Seydikemer Seçim Koordinasyon Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Yoğun katılımın olduğu programda konuşan İyi Parti 28. Dönem Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcı, 'Tencere kaynamazsa iktidar gider, iktidarı nadasa bırakma zamanı geldi' dedi.

  • 958


Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına İyi Parti Muğla Milletvekili Adayları Behçet Saatcı ve Ayfer İlhan Öçer, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, İyi Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler, DEVA Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Orhan Ustaoğlu, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Etkinlikte ilk olarak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşımız söylendi.

Açılış konuşmasını İyi Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler yaparken, ardından kürsüye gelen İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları genel seçim sürecinde yürütülen çalışmaları anlattı. DEVA Partisi Seydikemer İlçe Başkanı Orhan Ustaoğlu’ndan sonra kürsüye davet edilen İyi Parti Muğla Milletvekili Adayı Ayfer İlhan Öçer, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimlerin önemine değindi.

İyi Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatcı, törende yaptığı konuşmada, 4 gündür bölgede olduğunu Seydikemer’i karış karış dolaştığını söyledi. Kadınların olduğu yere disiplin ve güzellik geldiğini ifade eden Saatcı, “Genel başkanımız da kadın. Çiller’den sonra ikinci kez inşallah genel başkanımız Meral Akşener’i o koltuğa oturtacağız.” ifadesini kullandı.

-“İktidarı nadasa bırakma zamanı geldi”

Seçimin İYİ Parti’yi ya da CHP’yi iktidar, Behçet Saatcı’yı milletvekili ya da Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmanın çok ötesinde olduğunu dile getiren Saatcı, “Olay herhangi bir seçim değil. Bunu kavga ortamına getirmeden yapacağız. Savaşa gitmiyoruz. Köprüden önceki son çıkışa doğru gidiyoruz. Özellikle 2012’den sonra başladı bu süreç. 2018’den sonra hızlandı. İşler iyi gitse bizim burada işimiz yok. Allah var. 2002’de çeyrek altın 37 lirayken 2018’de takriben 400 lirayken şimdi de 2300 liraysa konuşacak fazla bir şey yok. 2018’de dolar 10 liraydı da şimdi 3 liraysa vallahi diyecek bir şeyimiz yok. Kıymanın kilosu o zaman 60 liraydı da şimdi 30 liraysa yine diyecek bir şeyimiz yok. İyi gitmiyor, olmuyor, yürümüyor. Yürümeyince değişir arkadaş. Demirel’in lafı, ‘Tencere kaynamazsa iktidarlar gider.’ Bütün bu köyleri dolaştım, herkesin elini sıktım. Bu iş bitmiş, hiç kimse hayal kurmasın. Gönülde bitmiş bu iş. Bazen nadasa bırakmakta fayda var. İktidarı nadasa bırakma zamanı geldi. Hepimiz çiftçi, köylü boyluyuz. Bazen nadasa bırakmakta fayda var. İktidarın nadasa bırakma zamanı geldi” diye konuştu.

Saatcı, iktidarın, 2009’a kadar hepimizin “Ne güzel işler yapıyorlar” dediğimiz günlere dönebilmeleri için nadasa ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

- “HDP, PKK denen katil sürüsünün siyasi temsilcisidir”

Siyasetin iddia işi olduğunu, müthiş bir dip dalgasının yaşandığını belirten Saatcı şöyle konuştu: “Siyaset, ‘Ben bu işi daha iyi yaparım’ iddiasını ortaya koymaktır. Bunu da sözel değil, icraatlarla, yaptıklarınla… Yoksa söz gider, yazı kalır demişler. Kişinin ayinesi iştir, lafa bakılmaz. Biz, herhangi birisini vekil yapmak herhangi bir partiyi iktidar yapmanın çok ötesinde bu sistemi değiştirmek için oy kullanacağız. Gitmiyor… 2018’den sonra verin yetkiyi görün bak neler yapıyoruz denildi. 2018’den bu yana her şey geriye giye gitmiş. Şu anki iktidara oy vermemiz için bir neden söylesinler. Deniyor ki ‘Masanın altında 7. ortak var ondan dolayı’… Bu yedinci ortak dediğiniz, HDP olsa gerek. HDP, PKK’nın siyasi temsilcisidir. Ben ve bütün İYİ Partililer bunun altını böyle çizer. HDP, PKK denen katil sürüsünün siyasi temsilcisidir. Bizim bunlarla bir arada olmamız mümkün değil. Ama 2018’de Diyarbakır Meydanı’nda bunların temsilcisiyle meğri meğrileri ben çekmedim. Abdullah Öcalan denen bebek katilinin mektubunu ben okutmadım. Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ı TRT’ye ben çıkartmadım. Hendekler kazılırken savcılara, emniyete, ‘Görmeyecekseniz. Açılım sürecindeyiz dönünün arkanızı’ diye ben demedim. HDP size oy verirken iyi, 6’lı masadaki bir siyasi parti adayına belki aday çıkarmayacağız. Belki onu destekler imajı verdiği için kötü öyle mi?”

Seçimde 1 oyun 1 milyon bu olduğunu savunan Saatcı, “Peki bunu başımıza niye sardınız? Yüzde 35’le iktidar olup başbakan olmak varken neden bu yüzde 50+1 garabetini bu ülkenin başına musallat ettiniz? Zorladı mı kimse sizi? Yüzde 35 ile iktidar olacaktınız. Şu an zaten AK Parti’nin yüzde 30 küsur oyu var. Yine iktidardı. Bunu biz yapmadık ki kendiniz yaptınız” değerlendirmesini yaptı.

Fatih Sultan Mehmet’in “Adalet ölürse devlet de ölür” söylemini hatırlatan Saatcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adalet öldü, devletimiz çok şükür ayakta ama o da gidiyor. Adalete hiçbirimizin güveni kalmadı. Hakim, savcı arkadaşlar kusura bakmasın sistem onları bu hale getirdi. Valiler, kaymakamlar önceden devletti, devlet babaydı. Devleti temsil ediyorlardı, şimdi partiyi temsil ediyorlar. Mecbur kaldılar. Eskiden seçimlere 45 gün kala İç işleri, Ulaştırma ve Adalet bakanı istifa ederdi ve yerlerine devletin bürokratı getirilirdi. Şimdi devleti yönetecek siyasete karışmamış bir tane bürokrat bulamazsınız. Ya sürgünde, ya meslekten atılmış ya da kenarda köşede bir yerde tutuluyordur. Biz sizi ayağa kaldıracağız kimse merak etmesin.”

15 Temmuz 2016’da kanın gövdeyi götürdüğünü belirten Saatcı, milletin devleti sokaktan toplayıp tekrar ayağa kaldığını kaydetti.

-“Bu eleştirdiklerimizi biz yapacaksak iktidar bize haram olsun”

Bekçi, öğretmen, komutan, iş adamının içeriye atıldığını dile getiren Saatcı şöyle konuştu:

“Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak o ayrı mesele, yanlış yapılan her şeyin hesabı sorulacak. Denildi ki ‘Mecliste bu FETÖ’nün siyasi ayakları da soruşturulsun’ Siyasetçi yok mu bu işin içerisinde, destek veren yok mu? Hadi araştırılsın. Red, istemiyoruz. Niye? Kendinden emin olsa, insan niye korksun ya. Niye araştırmıyorsun. Bu tuzun koktuğunun göstergesi. Tuz da koktu. Bu ülkenin fabrika ayarlarına dönme mecburiyeti var. Bu ucube sisteme dur demek için tekrar 1923’te kurucu liderimizin bize işaret ettiği ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözünü yerine getirmek için oyunuzu ona göre kullanın. Bizim mücadelemiz, hiç kimse ile değil bu ülkeye yanlış yapanlarla. Bu ülkeye ihanet edelerle. Ahı yerde bırakırsak bize yazıklar olsun. Bu eleştirdiklerimizi biz yapacaksak iktidar bize haram olsun.”

-“Sen Adalet bakanısın, bunu nasıl söylersin?”

 Adalet Bakanı’nın “14 Mayıs akşamı şampanya patlatanlarla alnı secdeye değenlerin kavgasıdır” cümlesini kurduğunu hatırlatan Saatcı, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sen Adalet bakanısın, bunu nasıl söylersin? Bütün AK Partililer Müslüman da biz Hristiyan mıyız? Gavur muyuz? Ak Parti içinde içki içen yok mu? AK Parti’nin hırsızı yok mu? Hırsız hırsızdır, hırsızın partisi olmaz. İsteyen rakıyla kutlar, isteyen gider bizim gibi şükür namazıyla kutlar. Bize ne? Laiklik. Her şeyden çok sarılacağız tek kelime. Atatürk bilmiyor muydu? Kurmuş Cumhuriyet’i. ‘Bu devleti ben kurdum arkadaş. 7 düvele karşı savaştım. Ben yaşadığım sürece başkanım’ dese hangimiz bir şey diyebilirdi. O yüzden en kısa sürede parlamenter sisteme döneceğiz. Bu ucube sistemi göndereceğiz. Nefes aldığımız sürece umut vardır. Bizim mücadelemiz makam kapma mücadelesi değil, gençlerimizin işsizliğine, adaletsiz gelir dağılıma, liyakatin yerine sadakate, emperyalizme teslim edilen tarımımıza, bitirilen hayvancılığımıza, talan edilen topraklarımıza betonlaştırılan şehirlerimize, yaşam alanları bitirilen yaban hayatımıza, kirletilen denizlerime, sularımıza, hayvan haklarına, kadınlarımızın özgürlüğüne, savrulan dış politikaya, yok edilen devlet anlayışına, ümmet anlayışı diye dayatılan Emevi ve Abbasi geleneklerine, yok sayılan kadim Anadolu kültürümüze, Türk kimliğinin etnik bir azınlık gibi gösterilmesine, ayaklar altına alınan bütün maddi ve manevi değerlerimize karşı bir isyan, bir başkaldırı hareketidir.”

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini İyi Parti Muğla Milletvekili Adayları Behçet Saatcı ve Ayfer İlhan Öçer, İyi Parti Fethiye İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, İyi Parti Seydikemer İlçe Başkanı Sevgi Nurten Güler birlikte çözdüler. Açılışın ardından milletvekili adayları ve ilçe yöneticileri esnafları ziyaret ettiler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı
İyi Parti, Seydikemer'de seçim ofisini açtı

Bakmadan Geçme