İSVİÇRELİ ÇİFT ARTIK MÜSLÜMAN

Fethiye'de yaşayan İsviçreli çift komşularından esinlenerek İslamiyet dinini seçti. Fethiye Müftülüğünde düzenlenen merasimde Kelime-i Şehadet getiren İsviçreli çift Müslüman oldu.

  • 519
İSVİÇRELİ ÇİFT ARTIK MÜSLÜMAN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

10 yıldan bu yana Fethiye’nin Gökben Mahallesi’nde yaşayan emekli yazılım mühendisi 76 yaşındaki Jeen Pierre Kern ile 62 yaşındaki emekli hemşire Fraçoıse Gabrielle Berthe komşularının İslami yaşamı ve 5 vakit ezan sesinden esinlenerek hak dini olan İslamiyet’i seçtiler.
MERASİM DÜZENLENDİ
Fethiye İlçe Müftülüğüne başvuran İsviçreli Jeen Pierre Kern ile Fraçoıse Gabrielle Berthe  çifti için merasim düzenlendi. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ve din görevlilerinin nezaretinde yapılan ihtida töreninde Kuran’ı Kerim tilaveti okunup, ardından İsviçreli çift Kelime-i Şahadet getirdi.
MÜFTÜ OKTAY, “ÇİFTİMİZİ TEBRİK EDİYORUM”
Fethiye Müftüsü Kamil Oktay uğurlu olması temennisi sunarken, “Dinimiz İslamiyeti seçen sviçreli çiftimizi tebrik ediyorum. Vesile olan komşularımızdan da Allah razı olsun” dedi.
İSVİÇRELİ ÇİFT,“KEŞKE MÜSLÜMAN OLARAK DOĞSAYDIK”
İslamiyeti Müslüman komşularından esinlenerek seçtiklerini belirten Jeen Pierre Kern ve Fraçoıse Gabrielle Berthe  çifti, “Keşke Müslüman olarak doğsaydık. İslamiyet dinini görünce biz benliğimizin farkına vardık. Hayatımızın kalan kısmını Müslüman olarak geçirmek istiyoruz. İnşallah Allah bizi Müslüman olarak öldürür” ifadelerinde bulundular.
 

Bakmadan Geçme