İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Seydikemer'de 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yılı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anma programı düzenlendi. Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, 'İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

  • 941
İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seydikemer Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda gerçekleştirilen 12 Mart İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yılı ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programına; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, Belediye Başkan Yardımcıları, Siyasi Partilerin İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Belediye Birim Müdürleri, Daire Amirleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.
Program Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayıp Cihat Çeçen isimli öğrencinin Kuran-ı Kerim Tilavetiyle devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Seydikemer Hasan Günay İmam Hatip Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Havva Gürbüz yaptı. Gürbüz konuşmasında; “Mehmet Akif Ersoy’un şiiri 12 Mart 2021 tarihinde resmen İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. O günden beri içimizdeki vatan sevgisinin sönmemesi için İstiklal Marşımızı okur, o günleri unutmamaya çalışırız. Bizlerde atalarımızın bin bir zorlukla kazandığı İstiklalimizi sahip çıkmalı ve onları her zaman şükranla anmalıyız. Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” ifadelerini kullandı.


PROGRAMDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video sunumu izlendi. Program Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Marşımıza yorumu, İstiklal Marşı Nedir? Etkinliğinin okunması ve Oratoryo gösterisiyle devam etti. Anma programında duygu dolu anlar yaşanırken İstiklal Marşımızı ezbere okuma yarışmasında ilkokul kategorisinde birinci olan Şehit Gürcan Akan İlkokulu öğrencisi Osman Salih Mutlu, sahneye çıkarak İstiklal Marşı’mızı okudu.
Daha sonra Seydikemer genelinde tüm okulların katılımıyla gerçekleştirilen “İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışması’nda ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz ve Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur tarafından öğrencilere takdim edildi.
İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren isimler şu şekilde;
İlkokul Kategorisinde 1’inci olan: Osman Salih Mutlu / Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu
İlkokul Kategorisinde 2’nci olan: Irmak Kuşcu / Ortaköy İlkokulu
İlkokul Kategorisinde 3’üncü olan: Ayşe Naz Doğan / Gerişburnu Ömer Aygün İlkokulu
Ortaokul Kategorisinde 1’inci olan: Şeyma Yıldız / Kumluova Prof. Dr. Ayhan Önder Ortaokulu
Ortaokul Kategorisinde 2’nci olan: Ezgi Akçay / Alaçat Şehit Er Adem Şimşek Ortaokulu
Ortaokul Kategorisinde 3’üncü olanlar: Özlem Özçakıcı / Döğer Ali Hilmi Yonca Döğerli Ortaokulu
Döner Gamze Yıldız / Gölbent Ramazan Patat Ortaokulu
Emine Akça / Seydikemer Hasan Günay İmam Hatip Ortaokulu
Ortaöğretim Kurumu Kategorisinde 1’inci olan: İclal Karakaş / Seydikemer Anadolu Lisesi
Ortaöğretim Kurumu Kategorisinde 2’nci olan: Betül Küçükkaplama / Eşen Anadolu Lisesi
Ortaöğretim Kurumu Kategorisinde 3’üncü olan: Gülsüm Naz Gökal / Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi

İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bakmadan Geçme