İngilizler, güvenli yollar istedi

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü - Ovacık Mevkii kanalizasyon hattı çalışmalarında, son yağmurlarla birlikte yollar geçilmez olunca, yörede yaşayan çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaşlarla yöre sakinleri bir araya gelip Fethiye Belediyesi yetkililerinden sıkıntılarına çözüm bulunmasını istediler. Ellerinde 'Daha Güvenli Yollar İstiyoruz' 'Çalış Plajı'nı Güzelleştiriyorsan Ovacık Yollarını da Güzelleştirebilirsiniz' yazılı afişler ve dev çukurların bulunduğu resimlerle Ölüdeniz'deki belediye binası önüne giden 100'e yakın vatandaş, yolların güvenli hale getirilmesini istedi. Yörede yaşayan çoğunluğu İngiliz uyruklu vatandaş, sorunlarını yetkililere iletmek için Fethiye Belediyesi'nden yardım istedi. Fethiye Belediyesi yetkilileri, yöredeki yerli ve yabancı uyruklu sakinlerin taleplerine sessiz kalmadı, hemen bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

  • 1461
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İngilizler, güvenli yollar istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Ovacık - Hisarönü hattındaki altyapı çalışmalarının mahalle aralarındaki yolları delik deşik etmesi ve çalışmaların yöre sakinlerine göre yavaş gitmesi, İngiliz uyruklu vatandaşların tepkisine neden oldu. Afişler ve fotoğraflar hazırlayan yöredeki yerli ve yabancı uyruklu vatandaşlar, Ölüdeniz'deki belediye binası önünde toplandı. Fethiye Belediyesi yetkilileri tarafından, Ölüdeniz’deki belediye binasında, bölgede yaşayan vatandaşlara ve İngilizlere Ovacık - Hisarönü hattındaki altyapı çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulunuldu.
Ovacık - Hisarönü civarındaki altyapı çalışmalarının detayları hakkında bölgede yaşayan vatandaşlar, esnaf ve İngilizler ile Fethiye Belediyesi yetkilileri arasında görüşme yapıldı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Fethiye Belediyesi’nin işbirliğinde 62 Milyon TL yatırım ile startı verilen Hisarönü - Ovacık Mevkii kanalizasyon hattı çalışmaları hızla sürüyor. Bölgedeki çalışmaların % 45’inin bittiği, ekiplerin yoğun mesai harcayarak çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilirken, altyapı çalışmaları sırasında bozulan yollarla ilgili olarak bölge sakinlerinden çeşitli talepler geldi.
Hisarönü ve Ovacık’ta yaşayan, çoğunluğu İngiliz olan bölge sakinleri, Fethiye Belediyesi Başkan yardımcısı Oğuz Bolelli, Belediye Meclis üyesi Mehmet Uysal, Ölüdeniz muhtarı Halil Duman, Belediye Fen İşleri Müdürü Tahir Başaran ve ilgili şirket yetkilisi Sezgin San’a çalışmalar sırasında karşılaşılan  sorunlar aktarıldı.
GÜVENİLİR HALE GELMESİNİ TALEP ETTİLER
“Çok uzun yıllardır ihmal edilen kanalizasyon altyapı sorununun çözümüne yönelik bu büyük projeden dolayı Belediye’ye minnettar olduklarını” vurgulayan vatandaşlar, projeyi hayata geçiren Belediye yetkililerine teşekkür ederken, günlük hayatta karşılaştıkları bazı sıkıntıları ifade etme imkanı buldular.
Pandemi nedeniyle Ölüdeniz Belediye binası önünde toplanan topluluktan yaklaşık 15 kişinin katılabildiği toplantıda tek tek söz alan vatandaşlar ve İngilizler “kendilerinin çalışma takvimi hakkında mümkün olduğunca önceden bilgilendirilmesini” istediler. Bölge sakinleri, önceden bilgilendirilmeleri halinde gerekli önlemleri alabileceklerini ve böylece günlük hayatta karşılaşılabilecek sıkıntıların asgari düzeye indirilebileceğini belirttiler.
Bölge sakinleri ayrıca güvenlik konusuna dikkat çekerek, yolların kazılmasından sonra mümkün olan en kısa zamanda kapatılması, daha güvenilir hale getirilmesi, kazılan yerlerin  üstlerine koyulan metal köprülerin sayılarının arttırılması gibi taleplerini yetkililere aktardılar. 
İLAVE ÖNLEMLER ALINACAK

Yaklaşık iki saat süren toplantının ardından Belediye Başkan yardımcısı Oğuz Bolelli, “bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü için ilave önlemler alacaklarını” söyledi. Bolelli, “Mevcut çalışmaları Mayıs ayına kadar, yani 2021 turizm sezonu başlamadan bitirmeyi hedefliyoruz. Belediye ve yüklenici firma olarak, çalışma yapılan yerlerde bölge halkının talepleri doğrultusunda güvenlik önlemleri arttırılacak. Bölge halkının önceden detaylı biçimde bilgilendirilmeleri sağlanacak. Bunun için medyayı, sosyal medyayı ve anons sistemini daha etkin kullanacağız. Müteahhit firma ile görüşmelerimizi zaten sıkılaştırmıştık. Belediye, ilgili firma ve bölge sakinleri arasında Meclis üyemiz Mehmet Uysal ve Belediye’den Yavuz Topateş  süreci takip edecekler. Bölge sakinleri bu arkadaşlarımızla 7 / 24 direkt görüşebilirler. Biz de Fethiye Belediyesi olarak özellikle Fen İşleri Müdürlüğü özelinde ek tedbirler alacağız. Bölgede yaşayan insanların temel kaygılarının başında güvenlik geldiğini  görüyoruz. Özellikle akşamları aydınlatma konusunda sıkıntılar bulunduğu, ambulans, itfaiye gibi acil ihtiyaçlara erişimde sıkıntılar yaşanmasının ihtimal dahilinde olduğu ifade edildi. Altyapı projeleri sırasında bu tür aksaklıkların yaşanmasını aslında normal karşılamak gerekiyor. Bizim amacımız; bu sorunları olabildiğince en alt seviyeye çekebilmektir. Süreci hassasiyetle takip ettiğimizin bilinmesini isteriz” dedi.
SESİMİZE KULAK VERDİLER
Görüşmenin sonunda, bölgede yaşayan Türkler ve İngilizler “öncelikle seslerine kulak verildiği için Belediye’ye çok teşekkür ettiklerini, uzun yıllardır bölge altyapısı konusundaki taleplerine sırt çevrildiğini, bu denli büyük bir altyapı projesinde çeşitli sıkıntılar yaşanmasını anlayışla karşıladıklarını, fakat özellikle süreç hakkında insanları bilgilendirme ve güvenlik önlemlerinin artırılması noktasında beklentileri bulunduğunu” söylediler.
YOLLAR GÜVENLİ OLMALI
Ovacık'ta perde mağazası bulunan Nazlı Yakar "Buradaki insanların çoğu 17 yıldır arkadaşım. Buradaki altyapıyla ilgili çalışmalardan sonra oluşan yollardaki birtakım çukurlaşmalardan doğan sıkıntılarından dolayı benden yanlarında olmamı istediler. Bu sorunlarla ilgili bilgi almak ve bu sıkıntıların hızlı çözümlenmesi için belediyeye geldik, çözüm istedik" dedi.
HAKLI İSYANLARI VAR
Müteahhit Firma yetkililerinden Soysal Mühendislik Proje Müdürü Sezgin San ise "4 gündür yoğun bir yağmur dönemi geçirdik. Yağmurdan dolayı dolgu malzemelerimiz attı. Yollarda çukurlar meydana geldi. Havaların düzelmesiyle beraber tekrar çalışmalarımıza başladık. Şimdi bütün yolları yapıyoruz. Grayderler, silindirler çalışıyor. En kısa zamanda havalar müsait olduğunda asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Dolayısıyla biz de teyakkuz halindeyiz. Arkadaşların haklı isyanları var. En kısa zamanda tamamını düzgün hale getireceğiz. Biz de çok duyarlıyız. Tespitlerimiz var, yağmur esnasında olmuyordu bunların tamiratları. Nitekim şimdi başladık. Kısa bir sürede herkesin rahatını sağlayacağız" şeklinde konuştu.
 

İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi
İngilizler, güvenli yollar istedi

Bakmadan Geçme