İNDİRİM SONRASI BENZİN 23.02TL

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşlerin ardından benzinin litresine 94 kuruşluk indirim geldi. Gelen son indirim ile birlikte benzinin litre fiyatı 23.02 Türk Lirası oldu.

  • 951
İNDİRİM SONRASI BENZİN 23.02TL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Brent petroldeki hareketlilik akaryakıt fiyatlarında da gündelik fiyat değişimlerine yol açıyor. Petrol piyasasındaki belirsizlik pompa fiyatlarında kendisini hissettiriyor. Türkiye’de ise geçtiğimiz haftalarda Benzin grubuna yapılması planlanan zam iptal edilmişti. İptal edilen zammın ardından, 14 Temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere benzine 1.54 TL indirim gelmiş, akabinde oto LPG’ye ise 29 kuruşluk zam yapılmıştı. 
Benzine 14 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere 1.54 TL indirim gelmiş, gelen indirim ile birlikte güncel benzin fiyatı 23.96 TL olarak tekrardan 25 TL altına inmişti. 19.07.2022’den itibaren geçerli olmak üzere benzine 94 kuruşluk bir indirim daha yapıldı. Son indirimden sonra benzinin litre fiyatı 23.02 Türk Lirası oldu. 
Yapılan indirim ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel fiyat oluşumlarına bağlı olarak yakın zamanda akaryakıt fiyatlarında ilave düşüşler beklendiğini ifade ederek, "Tüm çalışmalarımız halkımızın refahını azami ölçüde artırmak doğrultusunda aralıksız ilerlemektedir" dedi.

Bakmadan Geçme