İnce'nin istifasının yankıları Fethiye'de sürüyor

Ana muhalefet partisi CHP'den istifasını açıklayan eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 'Memleket Hareketi' adı altında başlattığı siyasi hareketini hem iktidar hem de muhalefet karşısında alternatif partiye dönüştüreceğini söyleyerek, CHP ile yollarını ayırmıştı. İnce'nin bu kararı 'CHP'den kopuşlar olur mu?' sorusunu akıllara getirdi.

  • 2782
İnce'nin istifasının yankıları Fethiye'de sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muharrem İnce’nin CHP’den ayrılması ve “Memleket Hareketi” adı altında başlattığı hareketin partiye dönüşmesi Türkiye’de olduğu gibi Fethiye’de de büyük ses getirdi. Parti içinde yaşanan bu anlaşmazlık vatandaşların gözünde farklı şekillerde yorumlandı. Muharrem İnce’nin yeni kararının hayırlı olmasını dileyen siyasetçiler, Türkiye siyasetinin gün geçtikçe değiştiğini belirterek, Türkiye siyasetinde çok büyük bir değişiklik olmayacağını belirtti. Son dönemlerdeki çıkışlarıyla dikkat çeken CHP’li Genç Siyasetçi Turhan Doğu yaptığı açıklamada, “Birlikte yol yürüdüğümüz hiçbir arkadaşımızı ötekileştirme veya dışlama gibi bir hakkımız olamaz. Memleketi kendi adına daha ileriye götüreceğine inanan ve yeni yola çıkan herkese yolunda başarılar diliyorum. Bunun daha üstünde bir yorum yapmak için henüz çok erken ve bizlere yakışmaz. Bizler insanların hatalarını gördüğümüz zaman, bizden olup olmamasına bakmaksızın her türlü yapıcı eleştiriyi nezaket çerçevesinde yapacak insanlarız” diye konuştu.

Avukat ve CHP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Barış Güler ise Muharrem İnce’nin yeni kararı ile ilgili olarak, “Muharrem İnce kendi partisi ve kadrosuyla devam etme kararı aldı. Doğal olarak herkesin saygı duyması gerekiyor. Herhangi bir kişiyi siyasi partiye mensup olmaya zorlayamayız. Kendisinin uzun yıllar hizmet ettiği partiye böyle talihsiz ithamlarda bulunmasını kendisine yakıştıramadım. CHP’den elbette destek veren olacaktır ama büyük geçişlerin olacağını zannetmiyorum. Kararının hayırlı olmasını temenni ediyorum. Nasıl olacağını ilerleyen dönemlerde siyaset bize gösterecek” dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYA SİYASETİ DEĞİŞİYOR
CHP’li Genç Siyasetçi Turhan Doğu, “Türkiye siyasetinin son zamanlarda içinde bulunduğu durum tüm siyasetçileri yeni fikirler ve kararlar almaya zorluyor. Bizim birlikte yol yürüdüğümüz hiçbir arkadaşımızı ötekileştirme veya dışlama gibi bir hakkımız olamaz. Memleketi kendi adına daha ileriye götüreceğine inanan ve yeni yola çıkan herkese yolunda başarılar diliyorum. Bunun daha üstünde bir yorum yapmak için henüz çok erken ve bizlere yakışmaz. Bizler insanların hatalarını gördüğümüz zaman, bizden olup olmamasına bakmaksızın her türlü yapıcı eleştiriyi nezaket çerçevesinde yapacak insanlarız. Bunun içinde hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Yola çıkanlara tekrardan başarılar diliyorum. Türkiye ve dünya siyaseti ve sosyoloji değişiyor. Kimin bunu doğru okuduğunu önümüzde ki günlerde göreceğiz. Muğla siyasi gündemini dedikodular üzerine değil, yaşadığımız ili ileriye taşıyacak projelerin konuşulacağı ve bunların tartışılacağı, çok katılımcı bir zemin oturtmanın doğru olduğuna inanıyorum. Bu ili ileriye taşıyacak işte bu erdemdir” ifadelerini kullandı.

İNCE AÇIKLAMASI İLE OY İSTEDİĞİ TABANI YIKTI
Avukat ve CHP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Barış Güler ise, “Muharrem İnce değerli bir siyasetçi. Kendisi bir karar alarak, CHP’den ayrıldı. Kendi partisi ve kadrosuyla devam etme kararı aldı. Doğal olarak herkesin saygı duyması gerekiyor. Herhangi bir kişiyi siyasi partiye mensup olmaya zorlayamayız. Kararının hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Nasıl olacağını ilerleyen dönemlerde siyaset bize gösterecek. Muharrem İnce’nin basın açıklamasını izlediğimde talihsiz açıklamalar yaptığını gördüm. Kendisinin de ifade ettiği gibi 40 yıllık bir siyasetçi ve CHP’nin her kademesinde görev almış bir kişi. ‘Tabela Partisi’ diye bir açıklamada bulundu. CHP’nin geçmişi bellidir. Kurucu ve kurtarıcı bir parti olarak tanımlanır. Kendisinin de uzun yıllar hizmet ettiği partiye böyle talihsiz ithamlarda bulunmasını kendisine yakıştıramadım. Sayın İnce’nin kurduğu partiye “CHP’den kopuşlar olur mu?” sorusunun cevabını ilerleyen süreç gösterecek. Elbette destek veren olacaktır ama büyük geçişlerin olacağını zannetmiyorum. Son yaptığı açıklamada da sonuç olarak CHP’nin tabanına sesleniyor. Açıklamasıyla kendi oy istediği tabanı da yıkmış oldu. Kendisi net olarak Cumhur İttifakında yer almayacağını söyledi. Sonuçta kitle olarak CHP ile aynı kesime hitap ediyor. Millet İttifakında yer alıp, almayacağını liderler belirleyecek. Şimdiden öngörmek mümkün değil. Cumhur İttifakında zaten yer alamayacağını, alsa da kendisine zararının dokunacağını düşünüyorum. CHP içi yaşanan kriz sonrası Millet İttifakınla birlikte yürüyebileceklerini öngörüyorum. Daha önce iktidarla yakınlaşması hakkındaki dedikoduların bir kanıtı yoktu. Sarayla işbirliğine girip, girmeyeceğini ilerleyen dönemlerde İnce’nin politikaları gösterecek” diye konuştu. (ONUR ÇADIR)
 

İnce'nin istifasının yankıları Fethiye'de sürüyor

Bakmadan Geçme