İLÇE BAŞKANI ADAY ADAYI…

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, 14 Mayıs'ta yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimleri için başkanlık görevinden istifa etti. Demirtaş'ın istifasının ardından ilçe yönetimi kendi arasında toplanarak yeni ilçe başkanını belirleyecek.

  • 1404
İLÇE BAŞKANI ADAY ADAYI…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanlığı’na genel merkez tarafından 20 Aralık 2020 tarihinde atanan, kurucu ilçe başkanı olarak yönetimi oluşturduktan sonra Genel Başkan Ali Babacan’ın da katıldığı 5 Mart 2021 tarihindeki 1. Olağan Genel Kurulda yeniden seçilerek ilçe başkanlığı görevini sürdüren Süleyman Demirtaş, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimlerde, Muğla milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti.
Yaklaşık 3 yıldır ilçe başkanlığı görevini yürüten Süleyman Demirtaş, adaylık konusunda başta ailesi olmak üzere tüm ilçe ve il teşkilatı ile istişarede bulunduğunu ve desteklerini aldığını söyledi.
Demirtaş; “Aslında çok daha farklı bir zamanda siyaset yapmak, ülkeme ve milletime hizmet etmek isterdim. Malum, 6 Şubat’ta hepimizi yasa boğan çok büyük bir felaketi yaşadık. 11 ilde meydana gelen depremde binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, yüz bini aşkın vatandaşımız da enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı ve tedavi altına alındı. Öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.
Elbette bu kara günleri de atlatacağız. Milletimiz bu acıyı ilk günden itibaren acıları paylaşarak yaraları sarmaya başladı. Böylesi büyük bir millet için ne söylense azdır. Allah herkesten razı olsun.
Ne yazık ki ülkeyi yönetenler depremzedelerin yanında istenildiği ölçüde olamadı. Daha doğrusu zamanında vatandaşın yanında olup, devletin şefkatli kollarıyla vatandaşına sarılamadı. Üzerinden bir aydan fazla zaman geçmiş olmasına rağmen halen çadıra ulaşamayan depremzedelerimiz var. Kurulan çadır kentler de yokluklarla yaşam mücadelesi veren vatandaşlarımız sorunu dile getirdiğinde ise ‘provokatör’ olarak yaftalanıyor. Azarlanıyor, söylenenlere yalan-iftara denilerek hala ötekileştirici, ayrıştırıcı bir siyaset dili kullanılıyor. Kimse merak etmesin! Hani Sayın Cumhurbaşkanı; ‘Yaşananları not ediyoruz’ diyor ya, bu millet de kendisine yapılanları not ediyor. Onların sorduğu yanlış hesap Bağdat’tan döner de, vatandaşın sandıkta sorduğu hesap hiçbir yerden dönmez.
Dolayısıyla böyle bir ortamda siyaset yapılmaz sözüne inat,14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlere aday olmak, Muğlalı hemşehrilerimizin teveccühleriyle kendilerine vekil olarak ülkeme ve milletime hizmet etmek için yola çıkıyorum. Çünkü tam da siyaset yapmanın zamanıdır. 20 yıldır kendi vatandaşını adeta yokluğa, sefalete mahkum eden, sığınmacılara verdiği değer kadar bile kendi vatandaşına değer vermeyen bu anlayışı tarihin tozlu raflarına kaldıracak yeni bir siyaset anlayışına, aslına hizmet edecek siyasetçiler kervanına katılarak aziz milletimize hizmet etmek için tam da siyaset yapılacak zaman diyerek yola çıkıyorum.
Bugüne kadar birlikte yol aldığımız tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, bize inanan ve güvenerek partimize katılan üyelerimize, il başkanımız ve değerli il yöneticilerimize, ayın Genel Başkanım Ali Babacan ve tüm üst kademe yöneticilerimize, bizlere kucak açan Milaslı ve Muğlalı hemşehrilerime sonsuz teşekkür ederek, DEVA Partisi Milas İlçe Başkanlığı görevimden ayrılıyorum.
Göreve gelecek yeni yönetim kurulumuza başarılar dilerken, Milaslı hemşehrilerimin onları da bağrına basacağından kuşkum yok.
Yaşadığımız bu kötü zamanları bir an önce geride bırakmak dileğiyle Rabbim hepimizin, doğruların, vatanına ve milletine hizmet etmek için yola çıkanların yardımcısı olsun.”
Demirtaş, 16 Mart 2023 Perşembe günü partinin Muğla İl Başkanlığı’na başvuru dilekçesini vereceğini, 21 Mart 2023 Salı günü ise aday tanıtım programını parti binasının önünde yapacağını söyledi.

Bakmadan Geçme