İklim değişikliğiyle mücadelede Muğla'dan yol haritası
Muğla Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğiyle mücadelede yerel eylemleri güçlendirmek amacıyla Dünya İklim Günü'nde Muğla İklim Değişikliği Yerel Taraflar Konferansı'nı düzenledi. Konferansta 10 başlık altında oluşturulan çalışma grupları, Muğla'nın iklim yol haritasını belirleyecek Muğla İklim Deklarasyonu'nun temellerini attı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliği ile mücadele alanındaki çalışmalarını uluslararası düzeye taşımak amacıyla 9 Ocak 2025 tarihinde Sürdürülebilirlik İçin Yerel Yönetimler Ağı'na (ICLEI) üye oldu. Bu önemli adımın ardından, iklim krizine karşı yerel düzeyde ortak akıl geliştirmek, sürdürülebilir çözümler üretmek ve iş birliğini artırmak amacıyla Dünya İklim Günü'nde "Muğla İklim Değişikliği Yerel Taraflar Konferansı (Muğla COP)" düzenlendi.
İklim deklarasyonu için ilk adım atıldı
Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde düzenlenen konferansa, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kamu kurumları, akademik çevreler ve meslek odalarının temsilcileri katıldı. Konferansa çevrim içi olarak ICLEI Küresel Savunuculuk Direktörü Yunus Arıkan ve ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Bayırbağ da katkı sundu.
Konferansta, yerel iklim hedefleri ve uygulamaları masaya yatırıldı. Alanında uzman akademisyenlerin moderatörlüğünde yürütülen çalıştayda, kentsel planlamadan su kaynaklarına, tarımdan sosyal kalkınmaya kadar on temada çözüm odaklı oturumlar gerçekleştirildi.
Konferansın çıktıları doğrultusunda şekillenecek olan "Muğla İklim Deklarasyonu", 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde kamuoyuyla paylaşılacak.
Bakmadan Geçme





