Huzurevinde meyve bıçaklı katliamda ölen 3 kişi için 3 kez ağırlaştırılmış müebbet
Antalya'da yaklaşık 4,5 yıldır kaldığı huzurevinden hakkında tutulan tutanak nedeniyle çıkartılacağı gün 3 kişiyi meyve bıçağıyla öldürmekten yargılanan sanık, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezada herhangi bir indirim uygulamadı.
“Kendimden geçtim”
Sanık İ. Süğüt, ilk duruşmada verdiği beyanında huzurevi yönetimiyle tartışma yaşadığını iddia ederek, "Olay günü huzurevi müdürü bana koridorda küfürler etti, bana vurdu. 'Seni huzurevinden atacağım. Çıkış için imza atmazsan kadını taciz ettiğini söyleriz dediler. Ben de imza attım. Odama döndüğümde ise maktul Selçuk Goncegül bana iki kere vurdu. O gün kendimi kaybettim, psikolojim bozuldu. Ben de o sinirle mutfağa gittim ve elime geçen ilk bıçağı aldım. Daha sonra arkadaşım A. S. Batır'a saldırdım. S. Goncegül ise sandalyede oturuyordu, televizyon izliyordu. Kolumu tuttu. Ben de kendimden geçtim, saldırdım. Çok pişmanım, ne yaptığımı hatırlamıyorum. Amacım korkutmaktı. A. Özdemirel'i neden bıçakladığımı da hatırlamıyorum" ifadelerini kullandı.
İndirim uygulanmadı
Davanın Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına sanık İzzettin Süğüt, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Müşteki ve sanık avukatları ise salonda hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasında Süğüt'ün S. Goncegül ile A. S. Batır'ı tasarlayarak, A. Özdemirel'i ise canavarca hislerle öldürdüğünü belirterek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.
Karar duruşmasında beraatını ve tahliyesini isteyen sanık hakkında mahkeme heyeti, tasarlayarak ve canavarca hislerle kasten öldürme suçundan 3 ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesine hükmetti. Mahkeme, sanığın lehine herhangi bir takdiri indirim de uygulamadı.
Bakmadan Geçme