Havacılıkta Üniversite ve Özel Sektör İş Birliği

Bodrum- Milas Havaalanı sektör temsilcileri TAV İşletme Koordinatörü Oğuzhan Karatürk, THY İstasyon Müdürü Cengiz Tuncel, TGS İstasyon Müdürü Ramazan Gümüş, ATU Operasyon Müdürü Osman Berk Sancar, TAV Güvenlik Koordinatörü Aydın Batu, BTA Yiyecek ve İçecek A.Ş Operasyon Müdürü Hakan Güney, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar'ı ziyaret etti.

  • 684

Ziyarette Rektör Danışmanı Hüseyin Salikoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Haşim Koç, Basın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Koordinatörü Öğr. Gör. Bulut Tanyeri, Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Ethem Süzek, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Topaloğlu, Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Haşim Kafalı, Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çeken, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Dr. Erkan Bingöl hazır bulundu.

Havacılıkta Üniversite ve Özel Sektör İş Birliği

Özel Sektör-Üniversite iş birliğinden sorumlu Rektör Danışmanı Salikoğlu'nun girişimleriyle gerçekleşen görüşmede hem kurumsal anlamda hem de öğrenci bazında değerlendirilmelerde bulunuldu.
İş birliği kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, havacılık sektörü çalışanlarına ve şirketlerine havacılık, turizm, güvenlik ve yeme-içme alanlarıyla ilgili sertifikasyon ve akreditasyon konularında destek vermeyi önerdi.

Havacılıkta Üniversite ve Özel Sektör İş Birliği

Bodrum-Milas Havaalanı şirketleri ise MSKÜ öğrencilerine istihdam alanları açmayı, kariyer planlama konusunda destek vermeyi, sahada çalışan personelin tecrübelerini öğrencilere aktarabileceği çalıştay ve seminer gibi programlar düzenlenmeyi teklif etti.

Havacılıkta Üniversite ve Özel Sektör İş Birliği

İş birliği çalışmaları kapsamında konuşan THY İstasyon Müdürü Cengiz Tuncel “Geçtiğimiz günlerde Bodrum Milas havalimanına gelerek Türk Hava Yolları ve havalimanımızdaki kıymetli paydaşlarımızı ziyaret eden Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Danışmanımız Sn. Hüseyin Salikoğlu ve beraberindeki kıymetli hocalarımıza iade-i ziyaret amacıyla bugün burada bulunuyoruz. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Turhan Kaçar hocamız kıymetli vaktini bizlere ayırarak sektörün üniversite ile ortak hareket edeceği konular üzerinde istişare etmemize olanak tanıdı. Misafirperverliği ve kıymetli sohbeti için kendisine teşekkür ediyorum. İleriki günlerde Üniversitemizin projeleri ve sektörün en önemli ihtiyacı olan akademik eğitim almış öğrenci kardeşlerimizi sektöre kazandırmak ve onların gelişimine katkıda bulunmak için elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmekten onur duyarız. Güzel duygularla buradan ayrılıyoruz. Nazik davetiniz için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Havacılıkta Üniversite ve Özel Sektör İş Birliği

Dalaman Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Haşim Kafalı, “Ülkemizde hızla gelişmekte olan havacılık ve turizm sektörüyle ilgili yapılacak ortaklıklar ve iş birliklerini değerlendirdik. Geleceğe dönük plan ve projeleri tartışarak bölgemiz açısından faydalı olacağını düşündüğümüz fikirler ortaya koyduk. İş birliği çalışmalarında emeği olan herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Muğla Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Barış Ethem Süzek ise Teknopark ile Bodrum-Milas Havaalanı şirketleri arasında sanayiye yön verecek ortak projelerin yapılacağını müjdeledi.

Havacılıkta Üniversite ve Özel Sektör İş Birliği

Rektör Danışmanı Hüseyin Salikoğlu görüşme ile ilgili, “Muğla marka değeri çok yüksek olan bir kentimiz. Ve Muğla’nın biricik Üniversitesinin, özel sektör ile iş geliştirmeye devam etmesi için çalışmaktayız. Bu proje için de çok emek sarf ettik. Çalışmalarımızın meyve verdiğini görmek bizim için onur kaynağı. Önümüzdeki günlerde bu gibi nitelikli iş birliklerinin kamuoyu tarafından daha fazla duyulacağını bildirmek isterim” diye belirtti.

Bakmadan Geçme