GÜZELLİK UZMANLIĞI BELGESİ OLMAYANLARIN DİKKATİNE

Güzellik uzmanı başta olmak üzere 16 meslekte 1 Ocak 2023'ten itibaren Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından verilen mesleki yeterlilik belgesi şartı aranacak. Konuyla ilgili Yakut Akademi Kurucusu Gözde Yakut FRT TV mikrofonlarına konuştu.

  • 2806
GÜZELLİK UZMANLIĞI BELGESİ OLMAYANLARIN DİKKATİNE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim ve istihdam arasındaki uyumu sağlama görevini yerine getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı MYK, nitelikli insan kaynağının oluşması için mesleklere standart, çalışanlara belge kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Güzellik uzmanlığı belgesi olamayan 1 Ocak 2023 itibari ile çalışamayacak. 

“1 OCAK İTİBARİYLE ARTIK ZORUNLU HALE GELECEK”
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Yakut Akademi Kurucusu Gözde Yakut, “22 Ağustos 2022 tarihinde resmi gazetede yürürlüğe giren bir bildiri oldu. Bu bildiride 1 Ocak itibariyle artık zorunlu hale gelecek. Eskiden biz sadece güzellik salonunun sahiplerinin belgeli olmasını söylerdik o şekildeydi. Yeni yönetmeliğe göre çalışanlar dâhil, güzellik uzmanlığıyla ilgili belgesi olmayan kimse bu mesleği yapamayacak. Artık çok sıkı denetlemeler başlıyor. Bununla ilgili eğitimlerimiz devam ediyor ve yoğun miktarda hız kazandı. Altı sınıf olarak eğitimlerimiz full bir şekilde veriliyor. Çünkü mesleki eğitim belgesi çok önemli. Denetlemelerde şu anda artacağı için bizim içinde iyi olacak, insanların sağlığıyla yakından ilgilenen bir meslek olduğu için bu işi eğitimli, bilgili, gençlerin yapıyor olması hem danışanlar için hem talep edenler için çok çok iyi olacak” dedi.

“EĞİTİMLER MEVCUT”
Konuşmasına devam eden Yakut, “Bizde güzellik alanı anlamında hem uzmanlık eğitimleri, hem estetisyenlik eğitimleri mevcut, güzellik eğitimi hepsi mevcut. Güzellik uzmanlığı dâhilinde zaten, tek tek tüm işlemleri uygulamalı olarak ve teorik olarak gösteriyoruz ve devamında hem uygulama sınavı hem de teori sınavı gerçekleştirerek mezunlar veriyoruz. Daha sonrasında da staj görerek, tecrübe kazanarak iş hayatına atılıyorlar. Çalışan olmak istiyorlarsa da çeşitli yerlerde iş imkânı bulabiliyorlar. Güzellik salonlarında, eczanelerde, doktor yanlarında, kendileri de güzellik merkezi açabiliyorlar. Bu şekilde iş olanağı da fazla; kalıcı makyaj, protez tırnak, ipek kirpik, cilt bakımı aklınıza gelebilecek tüm güzellik alanlarında eğitimlerimiz mevcut. Şu anda da bu kanunla birlikte de eğitimlerimiz yoğun talep görmeye başladı. Herkesi de geç kalmadan belgelerini almaları tavsiyesinde bulunabilirim. Çünkü 1 Ocak itibariyle yönetmelikten dolayı kontroller sıkılaşacak. Sertifikası olmayanlar güzellik uzmanı görevinde olmayacak” şeklinde konuştu.

GÜZELLİK UZMANLIĞI BELGESİ OLMAYANLARIN DİKKATİNEGÜZELLİK UZMANLIĞI BELGESİ OLMAYANLARIN DİKKATİNEGÜZELLİK UZMANLIĞI BELGESİ OLMAYANLARIN DİKKATİNE

Bakmadan Geçme