• Haberler
  • Turizm
  • Günübirlik Kiralık Evler İçin Düzenleme Geliyor

Günübirlik Kiralık Evler İçin Düzenleme Geliyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 6 aylık turizm verilerini değerlendirdiği toplantıda bakanlık olarak vergi düzenlemesinin sinyalini verdi.

  • 900
Günübirlik Kiralık Evler İçin Düzenleme Geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Turizm merkezlerinde doluluk oranlarının yüzde 55-60 düzeyinde kalması sektörü zor durumda bırakıyor. Sahil kentlerinin pek çoğunda ikincil konutların ve villaların kayıtsız şekilde kiralanması tepkiler büyüyor. Sektörün en büyük sorunu ise kiralık tatil evleri, villa turizmi, Airbnb uygulaması gibi nedenlerle kayıt dışı ekonomi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 6 aylık turizm verilerini değerlendirdiği toplantıda bakanlık olarak vergi düzenlemesinin sinyalini verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘günlük kiralık evlerle ilgili bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Bu tarz kiralama yapanlara belgelendirme zorunluluğu getirilecek, konaklayan kişileri düzenli olarak bildirilmeleri istenecek. Bakan Ersoy, “Airbnb’yi yasaklama gibi bir durum olamaz çünkü bu da bir turizm çeşitliliğidir” dedi.

Bakan Ersoy, günlük kiralık evlerle ilgili bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Bu tarz kiralama yapanlara belgelendirme zorunluluğu getirilecek, konaklayan kişileri düzenli olarak bildirilmeleri istenecek. Buradan elde edilen gelire de belli oranlarda vergi uygulanacak" dedi. Bakan Ersoy, "Mevzuatları şekillendiriyoruz, hepsi kayıtlı ekonomi haline getirilecek, günü birlik evlere karşı veya diğer bir deyimle Airbnb’ye karşı değiliz. Sadece dünyada olduğu gibi belli bir belgelendirme ile mevzuatlara uygun şekilde yapılması taraftarıyız. Bu da bir turizm şeklidir, çok talebi var. Bu yasal düzenlemeyi yılsonuna kadar hayata geçireceğiz." dedi.

Bakan Ersoy, toplanan ön veriler ışığında Temmuz ayında geçen yıla göre ziyaretçi sayılarında artış öngörüldüğünü, yabancı ziyaretçide 7 milyona ulaşılacağını gidişatın artış yönünde trendini koruyacağını belirterek, “Türkiye yılsonu hedeflerine uygun olarak ilerliyor, hedefte bir sapma bulunmuyor” dedi.
 

Bakmadan Geçme