Gökmen, 'CHP iktidara en yakın parti'

FRT TV ekranlarında yayınlanan, Erdoğan Cankuş'un hazırlayıp sunduğu Pozitif Düşünce programının konuğu CHP 16. Dönem Milletvekili Sami Gökmen oldu. Gökmen genel kurul, milletvekilliği dönemleri ve Muharrem İnce'nin çıkışları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Usta siyasetçi, 'CHP iktidara en yakın parti. Milletvekilliği görevim sırasında Muğla köylerinin yüzde 90'ını elektriğe kavuşturduk. Muharrem İnce gezilerine ülkenin yanlışlarını anlatırsa partililer bağrına basar' dedi.

  • 1770
Gökmen, 'CHP iktidara en yakın parti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çok sayıda izleyenin olduğu programda, mesajlar okundu ve canlı telefon bağlantıları yapıldı. CHP 16. Dönem Milletvekili Sami Gökmen, 70 yıldır muhalefet konumunda olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, tam bağımsızlık anlayışıyla hareket ettiğini belirtti. Erdoğan Cankuş’un sorularını yanıtlandıran Gökmen, “Meyve veren ağaç taşlanır. Başka bir partiye bu kadar saldırı var mı? CHP, 100 yıllık bir parti. Şu zamana kadar 200’ün üzerinde parti kurulmuş. İçlerinde tek başına iktidar olanlar var. Şu anda bazılarının tabelası bile yok. Cumhuriyet Halk Partisi hala var ve iktidara en yakın parti. Partililerimize çok büyük saygı duyuyorum” dedi. 

CHP Genel Kurulu ile ilgili yapılan eleştiriler hakkında görüşlerini aktaran Gökmen, “2 gün süren kongrede herkes söz aldı. Hatta konuşmaması gerekenler bile kürsüye çıktı. Geçmiş dönemlerde milletvekilliği yaptığım için onur üyesi olarak davet aldım. Muharrem İnce de aynı şekilde. Kurultay en iyi şekilde tamamlanmıştır. Nitelikli olan herkes partimizde bir yerlere seçilebilir. Bu ülke zor şartlar altında kuruldu ve büyük borçlar ödendi. Halkımızdan güvenimi hiçbir zaman kaybetmedim” diye konuştu. 

CHP 16. Dönem Milletvekili Sami Gökmen, “Muğla delegelerimiz, milletvekillerimiz ve il başkanımız kurultayda çok güzel bir çalışma yapmıştır. Parti Meclisi’ne ilimizden genç bir avukat arkadaşımız seçilme başarısı göstermiştir. Gizem Özcan nitelikli bir il başkan yardımcısıydı ve bu görevinde de başarılı olacağına inanıyorum. Bu bir anlamda Muğla’nın hakkıydı. Cumhuriyet Halk Partisi’ne en yüksek oy veren 3 ilden birisi de Muğla’dır” ifadelerini kullandı. 

Milletvekilliği döneminde yapılan çalışmalar hakkında konuşan Gökmen, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük başarılarından birisi bu ittifak sistemini geliştirmesidir. Belli ilkelerde anlaştığı partilerle birlikte hareket etti ve seçime girdi. Son yerel seçimlerdeki başarının temelinde bu yatar. CHP’nin, 1977 seçimlerindeki bildirgesi, tam bir Kemalist bildirgedir. Köylere ve köylülerimize önem verildiğini ifade ettik. Köyleri kent haline getirmeye çalıştık. Muğla’da bunun örneklerini yaptık. Biz bunu köylümüze anlattığımızda sevinçten şapkasını havaya attı. Yüzde 42 oy aldık. 23 ay yarım yamalak iktidarda kaldık. O dönemde bir baktım, Fethiye’nin 69 köyünden sadece 6’sında elektrik vardı.  Fethiye’nin köylerine elektrik getirilmesini sağladık. Milletvekilliğim süresince elektrik olmayan Muğla’nın 191 köyünün en az yüzde 90’ı elektriğe kavuşmuştur. Muğla’nın 26, Fethiye’nin 5 köyünde yol yoktu” dedi. 

2. Yüzyıl Bildirgesi hakkında bazı maddeleri sıralayan Gökmen, “Bu bildiriye Türk halkının çok ihtiyacı vardı. Geçilmeyen otoyollar ve tünellerin parası halktan çıkıyor. Bu çok yanlış... Cumhuriyet Halk Partisi tüm birimleri ve örgütleri ayrıca çileli partilileri ile Türkiye’nin yükünü kaldırabilecek bir potansiyeldedir. Bir siyasi partinin amacı iktidar olup, halkına hizmet etmektir. Muhalefetteki bir partinin stratejisi de seçime hazır olmaktır” şeklinde ifadeler kullandı. 

Muharrem İnce hakkında görüşlerini anlatan Gökmen, “Sayın Muharrem İnce, partimizde milletvekilliği ve diğer görevlerde bulunmuştur. Genel başkanlığa ve Cumhurbaşkanlığına adayı olmuştur. Cumhurbaşkanlığı seçimine Millet İttifakı ile gittik. Elbet bir siyasi parti kurmak hakkıdır. Bin günde memleket hareketine çıkacağını söyledi. Çok önemli görevler aldığın halde yol arkadaşlarını neden partiye getirmedin. Bu kampanya hangi koşullarda yürütülecek? Eğer siz CHP politikalarını eleştirerek yola çıkarsanız, yalnız kalırsınız. Türkiye’deki yanlışları anlatırsa, partili onu bağrına basar. Kendisinden bunu bekliyorum. Geçtiğimiz günlerde bazı açıklamalarda bulundu ve bununla ilgili parti merkezi gerekli cevapları verdi” dedi.  

Telefon bağlantısı ile programa katılan CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Şu anda partimizin içerisinde birlik beraberlik olduğunu herkes biliyor. Delegelerin büyük bir çoğunluğunun oyunu alan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkanlığa seçildi. Hem güven tazeledi hem de yeni bir yapılanmaya gitti. Parti olarak seçime hazırlanıyoruz ve favori durumdayız. Sayın Muharrem İnce partimizin cumhurbaşkanı adaylığını yapmıştır. Kendisinin iyi bir CHP’li olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle partimizi bölmek gibi bir düşüncesi olduğuna inanmıyorum” açıklamalarında bulundu. 

CHP Muğla geçmiş dönem Milletvekillerinden Prof. Dr. Nurettin Demir telefon bağlantısında, “Kurultayın yapılması gerekliydi. Çok fazla tartışma ortamı olmadan sona erdi. Genel kurulun sloganı iktidara yürüyüştü. Muharrem İnce’nin konuşmasından şu sonuç ortaya çıkabilir, ‘Cumhurbaşkanı adayı olacağım.’ Bunun için koşulları zorluyor. En geç 1,5 yıl içerisinde erken bir seçim olabilir” şeklinde konuştu. 

Telefon ile programa bağlanan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, “Sayın Muharrem İnce’nin parti kurma düşüncesi ancak kendini bağlar. Eğer biz laik Cumhuriyeti, parlamenter sistemi, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini koruyacaksak; CHP çatısı altında kalarak iktidara gelmeliyiz. Kişilerin düşünceleri kendilerine aittir. Beklentimiz, kendisinin Cumhuriyet Halk Partisi’nde kalarak; Millet İttifakına iktidarı yaşatması… Partimiz genel kurulunu yaptı. Her zaman erken seçime hazırız” dedi. 

Telefon bağlantısı ile görüşlerini aktaran CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, “Bir kurultay süreci atlattık. Bu muhalefette tamamladığımız son kurultaydır. Türkiye’nin birçok yerinde halkımız önemli mesajlar verdi. Yapılan ilk genel seçimde CHP iktidar olacaktır. Hedefimiz 50+1’e ulaşıp, tüm halkımızla iktidara yürüyeceğimize inanıyorum. CHP’de her zaman farklı görüşler olmuştur. Bu bizim geleneğimizde vardır. Sayın Muharrem İnce’nin de görüşlerine saygı duyuyoruz. Bu düşünceler bizi ileriye götürür. Eve dön çağrılarını ise gündemi değiştirmeye yönelik manevralar olarak görüyorum” ifadelerini kullandı. 


 

Gökmen, 'CHP iktidara en yakın parti'
Gökmen, 'CHP iktidara en yakın parti'
Yorumlar 1
Yavuz 17 Ağustos 2020 08:14

Amca şakaysa hiç komik değil gerçekse çok komik.

Bakmadan Geçme