Girgin: ''Seydikemer çiftçisinin sabrı tükendi''

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Tarım ve Orman Bakanı Vahit KİLER tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Muğla ili Seydikemer ilçesinde bulunan, 2013'de temeli atılan Boğalar Barajı'nın aradan 9 yıl geçmesine rağmen halâ tamamlanmamış olmasını gündeme getirdi.

  • 766
Girgin: ''Seydikemer çiftçisinin sabrı tükendi''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu hakkında TBMM Genel Kurulu’nda söz de alan Girgin şu açıklamalarda bulundu: 
BARAJIN GECİKMESİ ÇİFTÇİMİZDE HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI! 
“Boğalar Barajı’nın yapımı yılan hikâyesine döndü, Seydikemerli çiftçi adeta kaderine terk edildi. Yaşamlarını büyük oranda tarım ve hayvancılıkla kazanan bölge insanımız için bu gecikme büyük bir hayal kırıklığı oldu. 
Bu baraj 42 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak. Taşkın zararlarını önleyecek, boşa akmakta olan yüzey suyunu tarıma kazandıracak. Barajın vatandaşın hizmetine sunulması, bölge ekonomisine katkı sunacaktır. Hâlihazırda DSİ’nin toplulaştırma çalışmasının da bittiği söylenmektedir. Dolayısıyla, bölgemiz çiftçisi açısından bir an önce bitirilmesi elzemdir.” 
SEYDİKEMER ÇİFTÇİSİ BARAJIN BİR AN ÖNCE BİTMESİNİ İSTİYOR 
“Önce pandemi, şimdi dünyada esen savaş rüzgarları tarımın hayati önemde stratejik bir sektör olduğunu ortaya koymuştur. Ülkemiz tarımı tam bir çöküş yaşamaktadır, çiftçi perişan haldedir. Tarımı yeniden diriltmek bugün asli görevlerden biridir. Ülkemiz tarımının geleceği; planlı, çiftçimiz yararına projelere bağlıdır.
Hatırlayalım, Seydikemerli çiftçiler Ağustos 2020’de traktörleri ile eylem yapmış, barajın bitirilmesi için çağrıda bulunmuştu. 
Çiftçimizin ekmeği, günübirlik, seçim takvimine dayalı sözlere terk edilemez. Gençlerimizin işe, topraklarımızın suya kavuşması için sözler tutulmalı, baraj bir an önce bitirilmelidir! Seydikemer çiftçisinin sabrı tükenmiştir!
SORU ÖNERGESİ 
Girgin, Bakan Kiler’e şu soruları sordu: 
1)Boğalar Barajı için Bakanlığınız tarafından planlanan tamamlanma ve hizmete açılma tarihi nedir?
2)Boğalar Barajı için 2022 yılında ne kadar bütçe ayrılmıştır? Ayrıca projenin tamamlanması  için ayrılan toplam bütçe ne kadardır?

Bakmadan Geçme