GİRGİN'DEN İKTİDARA: KONUSU SUÇ OLAN PARAYI NİYE AKLIYORSUNUZ?

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu'nun son çalışma gününde, Komisyon'da tartışılmadan son dakikada bir önerge ile 'varlık barışı' adı altında uzatılan kara para düzenlemesine dair değerlendirmelerde bulundu.

  • 917
GİRGİN'DEN İKTİDARA: KONUSU SUÇ OLAN PARAYI NİYE AKLIYORSUNUZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Girgin şunları söyledi: 
 “İktidar daha önce 8 kez uzatılan Varlık Barışı adı altındaki servet affı yasasından yararlanma hakkını 31 Mart 2023 tarihine kadar uzattı. Bu yaptığı 9. uzatma. Paraya her sıkıştığında varlık barışı düzenlemesi çıkaran iktidar, şimdi de seçim öncesi kaynak yaratmak için ‘acil' varlık affı getirdi. 
ASGARİ ÜCRETLİ VERGİ ÖDERKEN KARA PARADAN VERGİ ALINMIYOR
Asgari ücretli vergisini çatır çatır öderken iktidar, bu yasalarla milyarlarca dolarlık servet sahiplerine kazancın kaynağını sormama, vergi talep etmeme, inceleme-soruşturma açmama taahhüdü veriyor. 
Sormak lazım: Konusu suç olan parayı, kaçakçılığı, uyuşturucu ticaretini, teröre dayalı kazançları niye aklıyorsunuz?
Yurt dışındaki para, altın, döviz, menkul kıymet ve benzeri varlıkların bir an önce Türkiye'ye getirilmesini sağlamak için önceki varlık barışı düzenlemelerinden farklı olarak bu sefer vergi yükü ve vergi denetimi de eklendiğini belirten Girgin, parayı erken getirip 1 yıl bankada tutanların vergi ödemeyeceğini belirtti.
DÜZENLEMEYİ HALKTAN VE TBMM’DEN KAÇIRARAK UZATTILAR 
Girgin şöyle devam etti: “Üstüne üstlük bu 8. Düzenlemenin Meclis’ten geçiriliş biçimi de çok sorunludur. Bu kadar önemli bir düzenlemenin son dakikada, bir önerge ile, hiç tartışılmadan getirilmesi TBMM’ye saygısızlıktır. Halkın bu konudaki demokratik tepkisini önleme amacı taşımaktadır. Ancak iktidar, o kadar sıkışmış durumda ki, rezervlerimizi tükettiği için çırpınıyor. Kur Korumalı Mevduat’ı getiriyor, başarılı olamıyor. BDDK Kararı ile şirketleri elindeki dövizleri satmaya zorluyor, yine olmuyor. Kur yükseliyor, enflasyon tırmanıyor.” 
ÜLKEYİ KARA PARA AKLAMA MERKEZİNE ÇEVİRDİNİZ
Bu iktidar ülkenin döviz sorununu kara parayla çözmeye çalışacak kadar ufuksuzlaşmıştır. Bu ülkemizin itibarına yönelik de bir saldırıdır. Ülkemizi dünyadaki uyuşturucunun, silah ticaretinin, kadın ticaretinin parasının aklandığı bir ülke haline getirenlerden halkımız ilk fırsatta sandıkta hesap soracaktır.
GİRGİN'DEN İKTİDARA: KONUSU SUÇ OLAN PARAYI NİYE AKLIYORSUNUZ?GİRGİN'DEN İKTİDARA: KONUSU SUÇ OLAN PARAYI NİYE AKLIYORSUNUZ?GİRGİN'DEN İKTİDARA: KONUSU SUÇ OLAN PARAYI NİYE AKLIYORSUNUZ?GİRGİN'DEN İKTİDARA: KONUSU SUÇ OLAN PARAYI NİYE AKLIYORSUNUZ?

Bakmadan Geçme