Geleceğin bilim insanları, yaptıkları çalışmaları görücüye çıkardı

Marmaris'te, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu çalışmalarından biri olan STEM projesi kapsamında 21. Yüzyıl Becerileri Erken STEM Proje Sergisi açıldı. Sergide yer alan çalışmalar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

  • 2084
Geleceğin bilim insanları, yaptıkları çalışmaları görücüye çıkardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Marmaris’te, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu çalışmalarından biri olan STEM projesi kapsamında “21. Yüzyıl Becerileri Erken STEM Proje Sergisi” açıldı. Sergide yer alan çalışmalar katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Marmaris’te, Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu çalışmalarından biri olan STEM projesi kapsamında “21. Yüzyıl Becerileri Erken STEM Proje Sergisi” açıldı. Bilgi, sorgulama ve tasarım formuna sahip bir disiplin olan STEM çalışmaları ile fen, teknoloji, mühendislik ve matematik fikirleri ile yapıcı, ilgili ve yenilikçi nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Armutalan Kültür Merkezi’nde açılan serginin açılışına Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çetinkaya, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Açılışta öğrencilerden oluşan müzik grubu ve halk oyunları topluluğunun performansı büyük beğeni aldı. Anaokulu ve ilkokul sınıfı öğrencilerinin hazırladığı çalışmaların görücüye çıktığı sergi yoğun ilgi gördü. Açılışta kısa bir konuşma yapan Kaymakam Yüksel, etkinliğin düzenlenmesinde emeğe geçenlere teşekkür etti. STEM hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Aldoğan ise, “STEM fen bilimleri, matematik, teknoloji ve mühendislik bilimlerin bir arada hayata geçirilmesi projesidir. Bizim 2023 eğitim vizyonumuzun temel bir amacı var. Çağın ve geleceğin becerileri ile donanmış, bu donanımını insanların hayrına sarf edebilen nitelikli, bilime meraklı, kültüre sevdalı, ahlaklı, dünyada söz sahibi bir nesil yetiştirmektir. Öğrencilerimiz teoriyi, pratiğe dönüştürerek geleceğe hazırlanıyorlar.” dedi.

Sergide çalışmalarını sergileme fırsatı bulan öğrenciler, mutlu olduklarını kaydetti. Sergiye katılan öğrenciler atölye çalışmalarına katılma fırsatı da yakalayacak.

Bakmadan Geçme