GAZETECİLER DERNEĞİ'NDE CEM KAYTAN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nin 3. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde mevcut başkan Cem Kaytan, yeniden başkan seçildi.

  • 786
GAZETECİLER DERNEĞİ'NDE CEM KAYTAN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nin 3. Olağan Genel Kurulu, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından divan kurulu belirlendi.
Divan Başkanlığını Bekir Tosun’un yaptığı kongrede mevcut başkan Cem kaytan, faaliyet raporunu, yönetim kurulu üyesi Kadir Kürşat Tamer de denetim kurulu raporunu okudu.
Raporların oylanmasının ardından mevcut başkan Cem Kaytan, göreve geldiklerinden beri, meslektaşlarının iyi ve kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret gösterdiklerini söyledi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’na bağlı Ege Gazeteciler Federasyonu’nun genel seçiminde başkanlığı Muğla’ya getirdiklerine dikkati çeken Kaytan, pandemiden dolayı bazı şeyleri yapamadıklarını belirterek, “Bu dönemde yapamadıklarımızı yapacağız ve bu konuda da sizlerden destek istiyoruz.” dedi.
Kaytan, kendileri için bir özeleştiride bulunarak, genç meslektaşları için ‘daha iyi haber yazmaları ve fotoğraf çekmeleri’ konusunda eğitimler veremediklerini anlattı.
Konuyla ilgili bazı kişilerle görüşmeler yaptıklarını ancak isteklerini karşılama şanslarının olmadığına vurgu yapan Kaytan, şöyle devam etti:
“Özellikle haber yazma eğitimi konusunda Türkiye’nin dört bir yanındaki gazeteci arkadaşlarımızı buraya davet ettik. Onlar da gelebileceklerini, masraflarının karşılanması gerektiğini söylediler. Ama bizim dernek olarak böyle bir bütçeyi karşılama şansımız olmadığı için bu kişileri çağırmadık. İlimizdeki gazeteci arkadaşlarımızla da böyle bir çalışma içerisinde olmadık. Çünkü böyle bir şey yapmış olsaydık ‘Ben bundan ne öğreneceğiz? O bana ne yazdıracak?’ gibi söylemler olacaktı. Muğla’da bu iş hep böyle gelişti. Yeni dönemde yeni çalışmalarımız olacak. Eğitim verilmesi konusunda çalışacağız.”
Kaytan, Muğla’da Şehit Aileleri Derneği için 18 Mart Çanakkale Şehitleri kapsamında bir tiyatro etkinliği düzenlediklerini, buradan elde edilen geliri derneğe teslim ettiklerini belirterek, Şehit Aileleri Derneği’nin de kendilerine plaket takdim ettiğini dile getirdi.
Geçen yıl Ramazan ayında üyelere gıda paketleri ulaştıklarını hatırlatan Kaytan, Genel Kuruldaki konuşulanların burada kalması gerektiğine işaret ederek, yeni dönemde tekrar aday olduklarını söyledi.
Kaytan, dernek binası konusunda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ile görüştüklerini ve destek sözü aldıklarını da sözlerine ekledi.
Tek listeyle gidilen kongrede açık usul yapılan oylamada Kaytan yeniden başkanlığa seçildi.
Yönetim şu isimlerden oluştu; Hüseyin Atılgan, Durmuş Genç, Kadir Kürşat Tamer, Altar Zeyhan, Volkan Yıldız, Uğur Naim Yurtsev, Arzu Barışkaner, Sıdıka Kölemen.
Kongreye, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener, Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, Muğla Valiliği Özel Kalem Müdürü Baki Gencel, Muğla Basın Yayın ve Enformasyon Şube Müdürü Erol Kütahya ve gazeteciler katıldı.
 

GAZETECİLER DERNEĞİ'NDE CEM KAYTAN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
GAZETECİLER DERNEĞİ'NDE CEM KAYTAN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
GAZETECİLER DERNEĞİ'NDE CEM KAYTAN YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

Bakmadan Geçme