Gaga'dan bir ilk daha: özel çocuklara at terapisi

Fethiye Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu (GİGA) Destek Eğitim Odası öğrencileri düzenlenen organizasyonla at binme deneyimi yaşayarak, keyifli bir gün geçirdiler.

  • 405

Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Destek Eğitim Odası öğrencileri için okul yönetimi Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü Mevkii’nde bulunan Family Horse Farm ile irtibata geçerek, at terapisi etkinliği düzenledi. Özel Çocuklar okuldaki normal eğitimi sonrasında; Müdür Yardımcısı Funda Günden, Rehber Öğretmen Bilgin Demircioğlu ve Destek Eğitim Odası Öğretmeni Betül Özlen Çırak eşliğinde Hisarönü’nde hizmet veren Family Horse Farm at çiftliğine hareket ettiler.

Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı trafik ekipleri, bu gezinti esnasında yol boyunca Özel Çocuklara destek sağladılar. Öğrencilere velilerin de eşlik ettiği etkinlikte 6 Özel Çocuk, görevliler tarafından önce atlara bindirildi. Atlara karşı korkularını kısa sürede yenen çocuklara, çiftlik görevlileri tarafından küçük bir gezi yaptırıldı.


Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu Destek Eğitim Odası Öğretmeni Betül Özlen Çırak, yaptığı açıklamada at binme etkinliğinin en etkili sosyal rehabilitasyon yöntemlerinden biri olduğunu vurgulayarak; “Bu etkinlikle çocuklarımız eğlenirken, tüm gelişim alanlarında olumlu ilerleme kaydetmek amaçlanmıştır. Etrafına karşı kayıtsız olan bir çocuğun atın varlığını, etrafını kabullenmesi, hiperaktif çocuğun sakinleşmesi, dikkat eksikliği olan bir çocuğun atın üzerinde durabilmek için beynini ata odaklaması bu terapinin çocuğa sağladığı katkılardandır” dedi.


Düzenlenen ata binme terapisinde 6 Özel Çocuk, keyif dolu anlar yaşarken; günün sonunda unutulmaz anıları karelerde bıraktılar. Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığı trafik ekipleri, gezi sonunda gösterdikleri cesaretten dolayı Özel Çocuklara komutanlığın hazırlattığı boyama kitapları hediye etti.
 

Bakmadan Geçme