FTSO'nun ilk yardım eğitiminde 27 kişi sertifika aldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nın (FTSO) düzenlediği ilk yardım eğitimine katılan ve başarılı olan 27 kişi 'İlk Yardımcı Sertifikası' almaya hak kazandı. 

  • 393
FTSO'nun ilk yardım eğitiminde 27 kişi sertifika aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FTSO tarafından ilk defa belge alacaklar için 11-12 Nisan 2023, belge yenileyecekler için 13 Nisan 2023 tarihlerinde düzenlenen eğitimlere 28 kişi katıldı. FTSO Likya Salonu’nda Cankurtaran Tıp Hizmetleri Hekimi Göksal Bulut ve Dr. Ercan Kit tarafından gerçekleştirilen ilk yardım eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verildi. 
Yetişkin, çocuk ve bebeklerde temel yaşam desteği, kanama, yaralanma, yanık, donma, sıcak çarpması, burkulma, bilinç bozuklukları, zehirlenme, hayvan ısırması, yabancı cisim kaçması ve boğulmalarda ilk yardım konularının işlendiği eğitimde, hasta/yaralı taşıma teknikleri, OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) cihazı kullanımı konularına geniş yer ayrıldı.
Eğitim sonrasında katılımcılar, 25 Nisan Perşembe günü Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği sınava girdi. Sınavı başarı ile geçen 27 kişi, 3 yıl geçerli olacak ‘İlk Yardımcı Sertifikası’ almaya hak kazandı. Sertifikaların 3 yılın sonunda yenilemesi gerekiyor. 
 

Bakmadan Geçme