• Haberler
  • Çevre
  • Finlandiya ve Marmaris arasındaki turizm ilişkileri güçlendirilecek

Finlandiya ve Marmaris arasındaki turizm ilişkileri güçlendirilecek

Finlandiya Milletvekili Mauri Peltokangas, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın konuğu oldu. Ziyarette ileriye dönük ikili ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik ileri yaş turizmi, fahri konsolosluk gibi konu başlıkları ele alındı.

  • 432
Finlandiya ve Marmaris arasındaki turizm ilişkileri güçlendirilecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1980’li yıllarda Finli turistlerle tanışan Marmaris’te yıllar içinde Finli turist sayısı azaldı. Pazarın tekrar eski günlerine dönmesi için girişimlerde bulunan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Finlandiya Parlamento üyesi Mauri Peltokangas’u makamında ağırladı. İki isim daha önce de Finlandiya’da düzenlenen Matka Turizm Fuarı’nda bir araya gelerek Finlandiya Turizm Bakanı’yla görüşme sağlamışlardı. Dün gerçekleşen ziyarette Mauri Peltokangas’a turizmci Berkant Çalpan eşlik etti.

Görüşmenin ana konusu Finlandiya ve Marmaris arasındaki turizm ilişkisi oldu. Mauri Peltokangas, Marmaris destinasyonunun Finlandiya’da daha çok tanıtılması, ileri yaş turizmi ve Marmaris’te Finlandiya Fahri Konsolosluğu açılması gibi konularda destek sözü verdi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Marmaris ile Finlandiya arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek için yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunduğumuz Peltokangas’a nazik ziyareti için teşekkür ediyorum. Umuyorum ki girişimlerimiz sonucu önümüzdeki günlerde ilçemizde daha çok Finli turist ağırlayacağız” dedi.

Finlandiya ve Marmaris arasındaki turizm ilişkileri güçlendirilecek

Bakmadan Geçme