Fevzi Tuncay, 'Iska' filminin hikayesini anlattı

Yönetmenliğini Mert Erez'in yaptığı Iska filmi, Fevzi Tuncay'ın Galatasaray maçında bir topu ıskalamasının ardından olanları ve kalecinin hayata tutunmasının gerçek öyküsünü anlatıyor. Fethiyespor'un kaleci antrenörü Fevzi Tuncay, film ile ilgili düşüncelerini FRT TV muhabirimize anlattı.

  • 1536

Iska filminin özeti; 1999-2000 sezonu şampiyonluk maçı Galatasaray ve Beşiktaş arasında gerçekleşir. Maçın başlangıcında Beşiktaş Şifo Mehmet’in gölüyle 1-0 öne geçer. Ancak ilerleyen dakikalarda Beşiktaş'ın stoperi Halilagiç'in geri pasını Beşiktaş’ın kalecisi Fevzi Tuncay ayağının altından kaçırınca top ağlara gider. Bu durum sadece Beşiktaş’ın şampiyonluğunu engellemekle kalmaz, Fevzi Tuncay’ın üzücü hikayesinin de başlangıcı oldu. Fethiyespor’un kaleci antrenörü Fevzi Tuncay, film ile ilgili düşüncelerini FRT TV muhabirimize anlattı.

Tuncay, “’Iska’ filmi 2021 yılında pandeminin olduğu sene yapılmaya başlandı. Gökçe Kaan Demirkıran’ın ve Mert Erez’in girişimi ile başlatılan bir proje oldu. Proje ilk başlamadan önce benimle görüşmek istediler ve proje benim de hoşuma gitti. Orada yaşanan olayın bilinmeyen yönlerini anlatmak açısından benim için önemliydi. Ben de kabul ettim ve 1 yıllık süreçte çekimleri yapıldı. Belli yerlerde gösterimi yapılıyor ve 10’a yakın festivalde yer aldı. İlerleyen süreçte de dijital platformlarda yayınlanması mümkün.

 Antalya Altın Portakal film festivalinde en iyi belgesellerin arasına girdi. Iska filmi benim doğduğum andan itibaren futbol hayatım ile ilgili birçok şeyi anlatıyor. Belli noktalarda hayatımdan kesitler yer alıyor. Onun dışında 1998 yılında kazandığımız bir Türkiye Kupası maçı var onun anlatımı var. 1999-2000 sezonu o Galatasaray maçındaki ıskanın hikayesi daha çok yer alıyor. Güzel bir belgesel olduğunu düşünüyorum. O ıskadan sonra illa ki bir şeyler değişti. O ıskadan 2 sene sonra Beşiktaş’tan ayrıldım ve birçok şeye neden oldu. Üzerinden 23 yıl geçti ve bu yaşanan hadise geriye kalıcı bir eser bırakmama sebep oldu. Güzel bir film haline getirildi” ifadelerini kullandı.

Fevzi Tuncay, 'Iska' filminin hikayesini anlattı

Bakmadan Geçme