Fethiyespor'un Yeni Teknik Direktörü Taner Gülleri Kimdir?

TFF 2.Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Fethiyespor'un yönetim kurulu aldığı karar doğrultusunda takımın başına Taner Gülleri'nin getirildiğini açıklamıştı. Fethiyespor'un yeni teknik direktörü Taner Gülleri kimdir?

  • 3127

Fethiyespor’da 15 Ekim günü Teknik Direktör Erhan Altın istifa ettiğini açıklamıştı. Fethiyespor’da yapılan değerlendirmeler sonucu teknik direktörlük görevine, Erhan Altın’ın ekibinden Taner Gülleri’nin getirildiğini açıklamıştı. Fethiyespor’un yeni teknik direktörü Taner Gülleri kimdir?
Futbola memleketi Adana'nın köklü ekiplerinden Adana Demirspor altyapısında başladı ve 1995 yılında profesyonelliğe geçiş mukavelesi imzalayarak as takım kadrosuna dahil edildi. Adana Demirspor için ilk resmî karşılaşmasına 4 Ekim 1995 tarihinde Ceyhanspor'a karşı oynanan Türkiye Kupası karşılaşmasında çıktı.
Futbol kariyerinde uzun süre 2. Lig ve 1. Lig'de çeşitli kulüplerde forma giydikten sonra 2007-2008 futbol sezonunda Kocaelispor'un 1. Lig'i şampiyon kadrosunda yer alarak ve 21 gol ile gol kralı olarak tamamladığı sezonun ardından 32 yaşında Süper Lig'de mücadele etmeye başlamıştır. 2008-2009 Sezonundaki lig karşılaşmalarında toplamda Galatasaray'a 5, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a da 1 er gol ile bir sezonda dört büyüklerin tamamına gol atan tek futbolcu olarak Türk futbol tarihine geçmiştir. Ayrıca Kocaelispor'un Galatasaray'ı Ali Sami Yen Stadyumu'nda 5-2 yendiği karşılaşmada 4 gol kaydederek biranda ilgi odağı olmuştur. Futbolcu ayrıca ilk kez mücadele ettiği Süper Lig kariyerinde bu sezon 18 gol atarak, 20 gollü Milan Baros'un ardından gol krallığında 2. sırada kendisine yer bulmuştur.
Kocaelispor'un cefakar taraftarı Hodri Meydan tarafından 'Taner Gülleri çok sevdik seni' tezahüratlarıyla çağrılan Taner Kocaeli halkı tarafından 'Kral' olarak tanımlanmaktadır.
Teknik Direktör Erhan Altın’ın yanında; Kahramanmaraşspor, Kartalspor, Gölcükspor, Kocaelispor, Van Spor FK ve Fethiyespor’da yardımcılığını yapan Gülleri, bugün itibariyle Fethiyespor’un yeni teknik direktörü oldu.
 

Bakmadan Geçme