• Haberler
  • Spor
  • Fethiyespor'un Liginde Bir Kulüp Borç Batağından Kapatılıyor!

Fethiyespor'un Liginde Bir Kulüp Borç Batağından Kapatılıyor!

Bir dönem Süper Lig'de şampiyon olan TFF 2.Lig'de mücadele eden Bursaspor'da borçlar bitmek bilmiyor. Timsahların Başkanı Recep Günay, Tahkim Kurulu'nun kararına göre takımın kapanmasının söz konusu olabileceğini açıkladı.

  • 985
Fethiyespor'un Liginde Bir Kulüp Borç Batağından Kapatılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bursaspor Başkanı Recep Günay’ın TFF’nin önümüzdeki hafta vereceği karara göre Yeşil Beyazlı kulübün kapanması tehlikesinin olduğu yönündeki açıklaması ülke futbol gündeminde geniş yankı buldu. Konuyla ilgili hukukçular TFF’nin bu yönde yaptırımı olmasının çok düşük bir olasılık olduğu yönünde beyanat verdi.

HUKUKÇULAR NE DİYOR?
Konunun uzmanı hukukçular 2010 yılında Ankaraspor’un tescil hakkının elinden alındığını ancak bunun gerçekleşmesi için çok ağır şartların yerine getirilmemesi durumunda söz konusu olabileceğini savundu. Bursaspor’un şu an önündeki en büyük engel Ulusal Lisans almasıyla ilgili. TFF Ulusal Lisans’la için gerekli şartları yerine getirmediği için aralarında Bursaspor’un da olduğu birçok kulübe ek süre verdi. Tanınan bu süre de doldu. Yeşil Beyazlı kulüp şu an Türkiye Futbol Federasyonu’ndaki yetkilerle görüşme halinde. Aralık 2022’de açıklanan TFF Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı’na göre belirlenen şartları yerine getirmeyen kulüplere bazı yaptırımlar uygulanıyor.


ASIL BÜYÜK TEHLİKE NE?
Bunlar arasında puan silme, para cezası ve takımın bir alt lige düşürülmesiyle Türkiye Kupası’na katılma hakkının elinden alınması yer alıyor.Türkiye Futbol Federasyonu’nun bir kulübün kapanmasıyla ilgili verdiği bir karar bulunmuyor.TFF ancak kulüplere 2010’da Ankaraspor örneğinde olduğu gibi tescil hakkını vermiyor ya da elinden alıyor.Kulübün kapanmasıyla ilgili kararı genel kurul üyeleri kongre alabiliyor.
 

Bakmadan Geçme