• Haberler
  • Spor
  • FETHİYESPOR'DA ESAT BAKIRCI DÖNEMİ BAŞLADI

FETHİYESPOR'DA ESAT BAKIRCI DÖNEMİ BAŞLADI

3. Ligden 2. lige gerileyen Fethiyespor'da Olağan Genel Kurul zaman zaman tartışmalı ve gergin geçti. Seçimli Genel Kurulda Fethiyespor Başkanı Mustafa Ferizcan yönetiminin ibrası ve eski başkanlardan İsmail Öztürk'ün konuşması sırasında gerginlik ve tartışmalar yaşandı. Ferizcan ve yönetimi oy çokluğu ile ibra edilirken, eski başkanlar ve pek çok eski yönetici ''Fethiyespor'un küme düşürülüp büyük bir borca sokulması'' nedeniyle ibra edilmemesi yönünde oy kullandılar. Tek liste ile gidilen seçimli kongrede oy birliği ile eski başkanlardan Esat Bakırcı, Fethiyespor'un başkanlığına seçildi.

  • 4547
FETHİYESPOR'DA ESAT BAKIRCI DÖNEMİ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Esat Bakırcı, gözyaşları içinde yaptığı konuşmada; ''Benim hedefim 1. lig. Bu sene önce kulübü borç batağından kurtarıp, iyi genç bir kadroyla önce 2. lige ardından 1. lige çıkma sözü veriyorum'' ifadelerini kullandı.
Fethiyespor'un seçimli olağan kongresi Fethiye İlçe Stadı yanındaki spor salonunda gerçekleştirildi. Kongreye 750 üyeden 252 üye katıldı. Kongreye Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Esnaf Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiyespor Başkanı Mustafa Ferizcan, eski başkanlar Esat Bakırcı, İsmail Öztürk, Okan Uysal,Teknik Direktör Mustafa Ceviz, eski yöneticiler ile çok sayıda üye ve taraftarlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın söylenmesinin ardından divan kurulu başkanlığına Opr. Dr. Osman Kurtuluş, katipliklere de İzzet Durak ve Mehmet Demir getirildi.
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca yaptığı konuşmada, ''Spora kesinlikle siyaset alet edilmemelidir. Fethiyespor'un öncelikle alt yapıya önem vermesi gerekir. Devşirme futbolcularla bir yere gelmek mümkün değildir. Fethiyespor'un ondan bundan para dilenerek bir yere gelmesi de mümkün değildir. Kalıcı gelirlere kavuşturulması gerekir. Bu borç harmanının içinden kulübü düzlüğe çıkarmak için görev alan Başkan adayı ve yönetime başarılar diliyorum. Fethiyespor için asla bir iş karşılığı para dilenmeyeceğiz. Belediye Başkanlığım makamının böylesine bir şekilde asla kullandırmayacağım. 2 yıl içinde Fethiyespor'a sağlayacağımız kaynaklarla bir üst lige çıkarabileceğimizi hedefliyoruz. Fethiyespor'a faydalı olmak için yoğun bir çaba göstereceğim'' dedi.
Fethiyespor Başkanı Mustafa Ferizcan da ''Fethiyespor'u iyi yönetemediğimiz, küme düşürdüğümüzden, sizleri üzdüğümüzden dolayı özür diliyorum'' dedi. Ferizcan, ''2 yıl boyunca sezona play off oynamak hedefiyle başlamıştık. Ancak küme düştük. Bütün sorumluluk bana aittir. Biz iyi duygularla görev yapmaya çalıştık. Hiç istemediğimiz sonuçlar aldık. 1.2-1.3, bin TL nakit harcamam oldu. Temlik konusunda spekülasyonlar yapıldı. Ben kendi payıma 200 bin TL'yi kulübüme katkı olarak bırakıyorum. Tekrar Fethiyespor camiasını üzdüğümüz için özür diliyorum'' dedi.
Fethiyespor faaliyet ve denetleme raporları okunduktan sonra tartışmalar yaşandı. Kulüp borcunun 5 milyon TL civarında olduğunu, futbolculara da 2 milyon TL civarında borç bulunduğu kaydedildi. Fethiyespor eski başkanlarından İsmail Öztürk, söz alarak Fethiyespor borcunun 7 milyon 458 bin TL olarak görüldüğünü, bunun yanında 2 milyon TL civarında yine idare alacakları ve futbolculara ödenmesi gereken borçlar olduğunu söyledi. İsmail Öztürk; Mustafa Ferizcan döneminde hangi yöneticinin takım için ne harcadığını, nasıl bir alacak gösterdiğini kalem kalem anlatmaya başladı. Bazı yöneticilerin sezon boyunca hiç katkı yapmadıkları görüldü. Öztürk, alacakları olan yöneticilerin bu borçları kulübe bağışlamasını istedi. Yöneticiler de bağışlarken, buna rağmen 7 milyon 458 bin TL'lik bir borcun yeni yönetimi beklediğini ifade etti.
Fethiyespor'un tüzük değişikliği ile divan kurulu oluşturması gerektiğini hatırlatan İsmail Öztürk, ''Bu kulübe bir üst kurul sağlanmalı ki, yönetim kurulu divana 3 ayda bir rapor verebilmeli'' dedi. Ardından bazı isimler üzerinden konuşma yapınca, üyeler sinirlenip İsmail Öztürk'e konuşmayı tamamlaması çağrısında bulundular. Bir anda salonda değişik gruplar arasında bir süre tartışma yaşandı.
Eski yöneticilerden Av. Fatih Taşer, söz alarak Başkan Ferizcan'ın temlik koydurmasına tepki gösterdi. Kulübün hem düşürüldüğünü hem de büyük borçlara sokulduğunu ifade eden Taşer, ''Yeni gelecek olanlar da bu sarmaldan kulübü nasıl çıkaracaklar? Onu anlatmalıdırlar'' dedi.
Fethiyespor eski yöneticilerinden Mehmet Ali Demirbaş da Mustafa Ferizcan yönetiminin yanlışlarını anlatıp, Fethiyespor'un birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu, Fethiyespor'un entelektüel bir düzeye taşınması gerektiğini ifade etti.
Fethiyespor'da kadın konuk çalışmaları ile bilinen Güler Alpman ise ''Okan'ı da İsmail'i de Mustafa'yı da biliyoruz. Biz neyin kavgasını yapıyoruz? Fethiyespor'a hep destek olmaya çalıştım. Yenildiğimiz zaman oğlum ABD'de. Ben burada ağlıyorum. Birlik beraberliğimizi mutlaka sağlamalıyız'' diye konuştu.
Fethiyespor'da Ferizcan yönetiminde yer alan Başkan Yardımcısı Özkan Torunoğulları da  ''Biz Fethiyespor için çalıştık. Biz Fethiyespor'a maddi ve manevi anlamda destek olduk. Kulüp Başkanı ben yaparım deyince, biz ne yapabilirdik? Her şeyi Fethiyespor için verdik. Fethiyespor için destek olmaya devam ederiz'' dedi.
Fethiyespor yöneticilerinden Tolga Yuluk da Fethiyespor eski başkanı İsmail Öztürk'ün sözlerini sert bir dille eleştirip, ''Bu bileğin çolak kalmasına neden kimdir? Ben Fethiyespor'da top oynadım. Bu bilek çolak kaldı. Bizleri kimse töhmet altında bırakamaz. Fethiyespor'da top oynadım, 5 sene Taraftar Derneği başkanlığını yaptım, uyumadık, kalbimizi şampiyon yaptık. Ancak bize söylenen sözler reva değildir. Gerçek Fethiyesporluluk herkesin kalbindedir'' dedi.

Fethiyespor eski Başkanlarından Okan Uysal da Fethiyespor'da yaptığı yöneticilik ve başkanlık dönemlerini kısaca hatırlatıp, ''İsmail Öztürk ve Mustafa Ferizcan'ın konuşmalarını sert biçimde eleştirdi. Uysal, ''Yönetici mazeret üretmez. Bu takımın 7,5 milyon TL borcu var. Üstelik kulübü de küme düşürdünüz. Bir silkinelim. Bu kulübü birlik beraberlik içinde tekrar çıkaralım amaçlı kongrede polemikler yaşatılıyor. Bu kulübün bir idarecisi yok mu? Birlik beraberlik içinde bir tek Fethiyespor'umuzu sevgi, saygı çerçevesinde sorunlarından kurtaralım. Kalbimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sahip çıkmazsak armamızın değeri yok olur'' ifadelerini kullandı.
Fethiyespor eski yöneticilerinden Cem Tufan da Fethiyespor'un küme düşmesi ve borç miktarının artmasından tek sorumlunun ve tek suçlunun Başkan Mustafa Ferizcan olduğunu söyledi. Tufan, ''2 yıldır çeşitli konularda Ferizcan'a söylediğim önerilerimin hiç birini dikkate almadı. Fethiyespor'un öz evladını göndermeyin dedim. Engel olmadı. Bu ligde herkes gençlerle yürüyecek, alt yapıya önem vereceğiz'' diye konuştu.

Fethiye Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Alp Acu da Fethiyespor eski Başkanı İsmail Öztürk'ün konuşmasında söylediği bir cümleyi hatırlatıp, Romanlardan özür dilemesini isteyip, Fethiyespor'a başarılar diledi.
İsmail Öztük, kürsüye gelerek sözlerinin yanlış anlaşıldığını, kendisinin insana değer veren bir yapıya sahip olduğunu, ötekileştirme yapmadığını belirterek, ''Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim'' dedi. Kongrede tüzük değişikliği yapılıp yönetim kurulunun sayısının 15'e çıkarılması, genel kurul yapılma yılının 3 yıla çıkarılması konuları oylanıp, oy birliği ile kabul edildi.

FAALİYET RAPORU OYLAMASI TARTIŞMA YARATTI

Fethiyespor Başkanı Mustafa Ferizcan ve yönetim kurulunun ibrası sırasında tartışmalar yaşandı. Faaliyet raporuna açık oyla oylama gerçekleştirildi. Salonda bu sırada atışmalar yapıldı. Faaliyet raporuna Fethiyespor'un eski başkanları Esat Bakırcı, İsmail Öztürk, Okan Uysal ile Mustafa Ferizcan döneminin pek çok yönetim kurulu üyesi ret oyu verdi. 'Divan Başkanı tarafından verilecek bir dilekçe ile başkan ve yönetim kurulu hakkında yine suç duyurusu yapılabilir' sözü üzerine salon bir anda tekrar karıştı. Mustafa Ferizcan taraftarları divanın üzerine yürüdü. Divan Başkanı Osman Kurtuluş ve katip üyeler bu konuyu tartışırken, tribünlerde oturan üyeler de salona atladı. Fethiyespor kongresinde yaşanan gerginlik yine eski başkanlar ve görevliler tarafından yatıştırıldı. Ferizcan taraftarları salonu terk etti.
TEK LİSTE OYLANDI

Fethiyespor'a yaklaşık 40 yıl futbolcu, yönetici ve başkan olarak hizmetlerde bulunan Fethiye Toyota Plazanın sahibi İş adamı Esat Bakırcı'nın listesi oylandı. Salondaki üyeler oy birliği ile Esat Bakırcı'yı Fethiyespor'un yeni dönem başkanlığına getirdi. Esat Bakırcı'nın başkanlığındaki yönetim kurulunda; İsmail Öztürk, Akhan Ugan, Cem Tufan, Halil Uran, Kenan Kıran, Mehmet Suri, Metin Sevinç, Nacit Çatal, Nail Şal, Nurkaya Gündoğdu, Osman Kurtuluş, Osman Yiğit, Önder A. Önder ve Sami Kemik yer alıyor. Denetleme kurulunda ise Oğuz Kiracı başkanlığa getirilirken, üyeliklere Bülent Demen ve Süleyman Tuncel getirildi.
BAKIRCI, GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Fethiyespor kongresinde 3 yıllık dönem için başkanlığa seçilen Esat Bakırcı, konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamadı. Uzun bir sürenin ardından yeniden çok sevdiği Fethiyespor başkanlığına seçilmesinin heyecanını yaşayan Esat Bakırcı, yönetim kurulundaki isimleri kendisinin seçtiğini belirtip; ''Size layık olabilmek için ekibimizle beraber elimizden gelen çabayı Fethiyesporumuz için göstereceğimizden şüpheniz olmasın'' dedi. Çok duygulanan Bakırcı, ''50 senem Fethiyespor kulübünün içinde geçti. Daha önceki konuşmam yanlış anlaşılmıştı. Esat Bakırcı eşittir demiştim. İşte bu çok yanlış anlaşıldı. Esat Bakırcı eşittir Fethiyespor demek istemiştim. Benim için kulübe ne verecek diyorlar. 1 milyon TL vereceğim! Belediye Başkanımız destek verecek. İsmail Öztürk yardımcı olacak. Yönetim kurulumuz ile Fethiyespor'u şeffaf şekilde yöneteceğiz. Sizler bu dönemden gurur duyacaksınız. Benim hedefim 1. lig. Önce bu zorluklardan kulübü borç yatağından kurtaracağız. İyi bir takım kuracağız. Şampiyonluk Allah'ın bileceği iş. Ama iyi bir takımla sizlere Fethiyespor'un başarılarını paylaştıracağız'' diye konuştu.
KUTLAMALARI KABUL ETTİ
Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı'nın konuşmasının ardından eski başkanlar Mustafa Ferizcan, İsmail Öztürk ve salondaki üyeler Bakırcı'yı kutlayıp, yeni dönem için başarılar dilediler.

ERDOĞAN CANKUŞ/FETHİYE

 

Bakmadan Geçme