Fethiyeliler dikkat! Yaz geldi evlere kadar giriyorlar

Fethiye'de havaların ısınmasıyla birlikte arazilerde ve bağ evlerinde çok sık bir şekilde görülmeye başlanan yılanlar, evlerin içine kadar girdi. Fethiyeli vatandaşlar son günlerde çok tedirgin olduklarını dile getirdiler.

  • 2141
Fethiyeliler dikkat! Yaz geldi evlere kadar giriyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'de havaların ısınmasıyla birlikte arazilerde, ormanlık alanlarda, bağ evlerinde ve özellikle köylerde fazla görülmeye başlanan yılanlar, Fethiye'deki bir çok köyde evlere kadar girdi. Son olarak  bir köy  evinde görülen yılan, ev halkının dikkati sayesinde fark edildi. Yılan, ev sakinleri tarafından yakalanarak doğal ortamına bırakıldı.

Yılan soğukkanlı bir canlıdır ve vücutlarını sıcak tutmak için doğru ortamı ararlar. Çoğu zaman yılanlar vücutlarını sıcak tutmak için doğal güneş ışığını kullanır ve serinlemek için de saklanırlar. Yılanlar büyüdüklerinde derilerini dökerler. Bazıları dökülme meydana geldiğinde göz rengini değiştirerek tipik renklerinden daha solgun hale gelir. Yılanlar tehdit altında hissederse ısırır. Bazı türlerde bu ısırık ölümcül olabilir.

Bakmadan Geçme