FETHİYELİ VATANDAŞ, 'ADAY ADAYLARINI' TAKİP EDİYOR MU?

Fethiyeli seçmene, Muğla milletvekili 'Aday adaylarını takip edip etmediklerini' ve 'Seçilecek adaylardan neler beklediklerini' sorduk. Büyük oranda aday adayları konusunda bilgi sahibi olan vatandaşın, seçilecek milletvekillerinden beklentisi de ağırlıklı olarak deprem konusunda atılacak adımlara ilişkin….

  • 724
FETHİYELİ VATANDAŞ, 'ADAY ADAYLARINI' TAKİP EDİYOR MU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan “Türkiye Genel Seçimleri” hem yeni cumhurbaşkanını hem de 28. Dönem yeni milletvekillerini belirleyecek. Seçime doğru geri sayımın başladığı bu günlerde, Türkiye’nin her yerinden milletvekilliği için “aday adayları” da başvuruda bulunuyor. 

Fethiyeli seçmene, Muğla milletvekili “Aday adaylarını takip edip etmediklerini” ve “Seçilecek adaylardan neler beklediklerini” sorduk. Büyük oranda aday adayları konusunda bilgi sahibi olan vatandaşın, seçilecek milletvekillerinden beklentisi de ağırlıklı olarak deprem konusunda atılacak adımlara ilişkin… 

Ramazan Kocakaya, “Yayla Yolu’nun yapılmasını istiyoruz”

FRT’ ye konuşan Ramazan Kocakaya, “Aday adaylarını takip ediyoruz, biliyoruz” diyerek, vatandaş olarak talebini şöyle dile getirdi: 
“ Yayla Yolu’nun yapılmasını istiyoruz, Karabel Tüneli ve Yayla Yolu’nun… Çünkü bu Fethiye için çok elzem, yazın araba sollayamıyoruz, konvoy şeklinde gidiyor, konvoy olarak geliyoruz. Ben Kars’tan Van’a kadar Türkiye’nin her yerini gezdim, böyle bir şey görmedi. Saatte beş, altı araba geçmeyen yere bile duble yol yapılmış ama saatte 500, bin araç geçen yolumuz maalesef bu hâlde…” 

Ziya Yiğit, “Atatürk’ün izinden ayrılmasınlar, hiç şaşırmazlar”

Vatandaşlardan, Üzümlülü olduğunu belirten Ziya Yiğit, sadece cumhurbaşkanı adaylarını bildiğini söyleyerek, seçilecek olan milletvekillerine şöyle seslendi: 

“Atatürk’ün izinden ayrılmasınlar, hiç şaşırmazlar. Bundan daha iyi, öz bir cevap olamaz ancak insan olduklarını da unutmasınlar” dedi. 

Şengül Koreli, “O durumlara düşmemek için inşallah en hayırlısı olsun”

Bilge Uysalcan, “Takip ediyoruz, Fethiye’mize ne gerekiyorsa yapmalarını isteriz çünkü Fethiye bizim. Temizliğiyle, yollarıyla, altyapısıyla ilgilenmelerini isteriz. Zaten aday adayımız da var; Özgür Kullukçu” diye konuştu. 

Şengül Koreli ise “Aday adaylarını takip ediyorum, kuzenim de aday adayı; eski CHP İlçe Başkanı Ali Özgür Kullukçu... Memleketimiz için en hayırlı, en güzel kim çalışacaksa o olsun. Bu güzel memleket yabana gitmesin” diyerek, depreme vurgu yaptı. Koreli, “Altyapı öneli, deprem bölgeleri çok korkunç, o durumlara düşmemek için inşallah en hayırlısı olsun” diye konuştu. 

“Milletvekili, depreme dayanıklı yapılar için çalışmalı”

65 yaş üstü bir vatandaş da, “Hepsinden haberdar değilim ama CHP’den Mehmet Kaya’nın aday olduğunu biliyorum. Beklentim, Fethiye’ye sahip çıkması, Fethiye ye yardımcı olması, depreme dayanıklı yapılar için çalışması” dedi. 

“Verdikleri sözleri tutsunlar yeter”

Bir sağlık çalışanı, 15 gündür Hatay’da olduğunu belirterek, “Oradaki tüm enkazı ve ölen insanları gördüm, devletin elinden ne geliyorsa yaptığı görüyorum. Sayın Burdur Valimiz oradaydı, Kocaeli Valimiz de… Bakanlar zaten sürekli gelip gidiyor. Depremzedelere üç öğün yemek veriliyor” dedi. 

“Ben uzaktan Turgay Bey’i takip ediyorum, iyi olacağını düşünüyorum” diyen sağlık emekçisi, talebini de şu sözlerle iletti: 
“Verdikleri sözleri tutsunlar yeter, bugün ‘Şöyle yapacağım’ diyor, yarın olmuyor. Özellikle yollarımız… Başkan Alim Karaca’dan çok memnunum, Bahriye Üçok Parkı’nı açtı, yollarımızı yaptı, gayet güzel…” 
 

Bakmadan Geçme