Fethiye'den İdlib'e yardım eli 

Türkiye Diyanet İşleri ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen kampanyada İdlib'teki vatandaşlar için yardım toplandı. Fethiye Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi tarafından gerçekleştirilen 'Yolun İyilik Olsun' temalı organizasyonda bağışlanan yardımlar dualarla İdlib'e gönderildi.

  • 1062
Fethiye'den İdlib'e yardım eli 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dost Gazetesi'nden Fatih Dereli'nin haberine göre; Türkiye Diyanet İşleri ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen kampanyada İdlib’teki vatandaşlar için yardım toplandı. Fethiye Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi tarafından gerçekleştirilen “Yolun İyilik Olsun” temalı organizasyonda bağışlanan yardımlar dualarla İdlib’e gönderildi.

Korona virüsü dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında Fethiye’de Kocatepe Camii önünde düzenlenen sade bir törenle yardım tırı İdlib’e uğurlandı. Gerçekleşen programa Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Müftüsü Kamil Oktay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve din görevlileri katıldı. Tır içerisinde çocuk ve kadın giysileri, halı ve kilim, ayakkabı, battaniye, temizlik malzemeleri, çocuk yiyecekleri, çocuk bezi ile bakliyat olduğu belirtildi. 

ULUSAL VE ULUSLARARASI YARDIM KAMPANYALARI
Fethiye Müftüsü Kamil Oktay yaptığı konuşmada Türk Diyanet Vakfı’nın ulusal ve uluslararası yaptığı çalışmalar ayrıca Türk Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi’nin faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. Müftü Oktay, “Türkiye Diyanet Vakfı ülkemizde bin 300, dünyada 149 ülkede hizmetlerine devam ediyor. Birçok ulusal ve uluslararası yardım kampanyaları icra ediyor. Ülkemiz ve yurtdışında 3 bin 920 camii yapımı gerçekleştirirken, 42 bin öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Kurban hizmetlerinde de 453 bin hisseyi 18 milyon ihtiyaç sahibi aile ile buluşturmuştur. 290 su kuyusu açılmış, 216 da projesi bulunmaktadır. Bir su kuyusunun maliyeti 40 bin Euro’yu bulmaktadır. Bu da yapılan hizmetin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu göstermektedir” dedi. 

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ 
Müftü Kamil Oktay, “Göndermiş olduğumuz tır içerisinde çocuk ve kadın giysileri, halı ve kilim, ayakkabı, battaniye, temizlik malzemeleri, çocuk yiyecekleri, çocuk bezi ile bakliyat var. Bölgeye irtibata geçtik. Ona göre yardımlarımızı belli kalemler üzerinden sınırlandırdık. Destek olan herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. 

YARDIMIN BÜYÜĞÜ KÜÇÜĞÜ OLMAZ
Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Daha önce Hayrat Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşları öncülüğünde daha önce bölgeye 15 tır yardım gönderildi. Bildiğiniz gibi yardımın büyüğü veya küçüğü olmaz. Müftülüğümüz tarafından temin edilen bir tır az sonra yola çıkacak. Yapılan bu tür yardımların ülkemizdeki ve dünyadaki sıkıntıların giderilmesinde vesile olmasını istiyoruz” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından İdlib bölgesine yardım malzemesi götüren tır, dualar ile yola çıktı. 


 

Bakmadan Geçme