Fethiye'deki göçmen faciası şüphelileri adliyeye sevk edildi

Fethiye'deki lastik botun batması sonucu 8 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak yakalanan 11 şüpheliden 6'sı bugün Adliye'ye sevk edildi. Diğer 5 şüphelinin yarın adliyeye sevk edilmesi beklenirken olası kastla öldürme ve göçmen kaçakçılığı suçlarından bugün sevk edilen 6 şüpheli için Cumhuriyet Savcılığı'nın tutuklanma talebinde bulunduğu öğrenildi.

  • 1404
Fethiye'deki göçmen faciası şüphelileri adliyeye sevk edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla'nın Fethiye ilçesinde lastik botun batması sonucu 8 kaçak göçmenin hayatını kaybettiği olaya ilişkin 11 şüpheli İzmir ve İstanbul’da yakalanıp, gözaltına alınmıştı.
3 Ocak'ta Fethiye'nin Kızılada açıklarında, 15 kaçak göçmenin bulunduğu değerlendirilen lastik botun batması sonucu 3'ü kadın 8 kaçak göçmenin cesedine ulaşılmıştı. Olayın ardından botun Fethiye'den çıkışını organize eden şüphelilerin yakalanması için Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği (GİM), Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü GİM Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma başlatılmıştı. İzmir ve İstanbul’da yakalanan 11 şüpheliden U. S., R. T., A. Ş., S. K., Suriye uyruklu olan Z. A. Ve M. T. olası kastla öldürme ve Göçmen kaçakçılığı suçlarından Fethiye Adliye’sine sevk edildi.  Cumhuriyet Savcılığında ifadeleri alınan 6 şüpheli kastla öldürme ve Göçmen kaçakçılığı suçlarından tutuklanmaları istemi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Haber yayına hazırlandığı sırada mahkeme işlemleri devam ediyordu. Diğer 5 şüphelinin ise Cuma günü Fethiye Adliye’sine sevk edilecekleri öğrenildi. 
Öte yandan batan lastik bottaki kayıp olduğu değerlendiren 7 kaçak göçmeni ise arama çalışmalarının havadan ve denizden sürdüğü belirtildi.
 

Bakmadan Geçme