Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni

Fethiye'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100. yıldönümü ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni korona virüsü tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirildi. 

  • 2102
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DOST Gazetesinden Fatih Dereli'nin haberine göre;

Fethiye’de; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni korona virüsü tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirildi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, korona virüs salgını ve 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Fethiye’de Beşkaza Meydanı Atatürk Anıtı önünde sade bir tören düzenlendi. Törene maskeli katılan protokol üyeleri, sosyal mesafe kuralına uydu. 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turgay Öztürk, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, şube müdürleri ve öğretmenlerin katıldığı törende ilk olarak çelenk sunumu gerçekleştirildi. 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşımız söylendi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajının okunmasının ardından ses kaydı yolu ile öğrenci şiirleri okundu. Yine ses kayıt ile 100. Yıl Marşı ve TRT Çocuk Korosu şarkıları ile tören sona erdi. 

Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner yaptığı açıklamada, “Tüm dünyayı ve ülkemizi kapsayan pandemi dolayısıyla hepimiz üzgünüz. Bu süreci en kısa sürede atlatmayı diliyoruz. Salgın dolayısıyla ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde tedbirler alındı ve alınmaya da devam ediyor. Vatandaşlarımız alınan tedbirlere uymaktadır. Herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yıldönümü ayrıca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için buradayız. Tüm halkımızın ve çocuklarımızın bayramını canı gönülden kutluyorum” dedi. 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ise mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Bundan tam 100 yıl önce, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile Türk milleti bağımsızlığını ilan etmiş ve hiçbir şartta egemenlik altına giremeyeceğini karara bağlamıştır. Memleketin dört bir köşesinden gelen temsilcilerin ortak kararı bağımsızlıktır. Böylesine kararlı bir meclisten şüphe yok ki bağımsız bir Türkiye doğacaktır. Ulusal Egemenliğin 100. Yıla ulaşmasının haklı gururunu milletçe yaşıyoruz. İlk meclisin kuruluşu olan 23 Nisan günü, 1929 yılından beri ülkemizde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır. Atatürk 23 Nisan'ı çocuklara armağan ederek onlara verdiği değeri tüm dünyaya göstermiştir. Hiç şüphe yok ki Atatürk, 23 Nisan'ı çocuklara armağan ederken, onlara ne denli güvendiğini, onların geleceğimizin temel taşı olduğunu, özellikle de bu ülkenin, çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğini ve Türkiye'yi Çağlar ötesine taşıyacak gücün çocuklarımız olduğunu anlatıyordu. Aradan geçen yıllar Atatürk’ün güvenin boşa olmadığını gösterdi. Türk çocuğu, kendine güvenen Ata'sına asla mahcup olmadı. Geçmişten günümüze, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve gayreti, vatan-millet ve bayrak sevgisi ile dünyada eşi ve benzeri olmayan bir gençliğe sahip olan tek ülke olarak tarihte yerimizi alıyoruz. Ne mutlu bizlere... 

Ancak bu yıl, dünyayı saran Covid-19 virüsü ile mücadele etmek zorunda kaldığımız şu günlerde, 23 Nisan'ı alışageldiğimiz üzere sokaklarda, caddelerde ve okullarda coşkulu bir şekilde kutlayamamanın, sevincinizi birlikte paylaşamamanın hüznünü yaşıyoruz. Fakat üzülmenin kar etmeyeceğini de biliyoruz. Bu günler hep birlikte aşılacak ve yürekten inanıyorum ki; güzel günler tekrar gelecek... Umutla, bu beklenti ile, güzel günlerde yine hep birlikte olacağız... Bizler, Milli Eğitim Bakanlığı ve taşra teşkilatı olarak, çocuklarımızın 23 Nisan Bayramını, okullarından uzakta da olsalar, evlerinde yine coşku ve heyecan içerisinde kutlamaları için tüm hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı tamamlayarak onların mahzun olmaması konusunda tüm tedbirlerimizi aldık. Bu anlamda çocuklarımızın yine her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkuyla neşe içerisinde, mutlu aile ortamlarında, bayramlarını kutlamalarını gururla seyrediyoruz. Bundan çocuklarımız adına büyük mutluluk duyuyoruz. Her bir öğretmenimiz, her bir okulumuz ve her bir eğitim çalışanımız çocuklarımızın bayramını coşkulu bir şekilde geçirmesi için gerekli tüm çalışmaları tamamladılar. 

Sevgili çocuklar, evlerinizde ailelerinizle birliktesiniz ve bizler öğretmenleriniz olarak hep sizlerin yanındayız. Kendimizi asla sizden uzak düşürmedik, sizlerin hemen yanı başındayız. Kalplerimiz birlikte çarpıyor, üzerimizdeki kara bulutların dağılması için birlikte gayret ediyoruz, birlikte sabrediyoruz. Eğitim-öğretiminiz aksamadan uzaktan ve canlı eğitimlerle devam ediyor. Öğretmenlerinizin size verdiği talimatlar doğrultusunda derslerinizi takip etmeye, vaktinizi en iyi şekilde değerlendirmeye çalışınız. 23 Nisan sizin bayramınız... Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum... Siz ne kadar mutluysanız, bizler o kadar mutluyuz. Mutluluğunuz mutluluğumuzdur, sağlığınız sağlığımızdır, huzurunuz huzurumuzdur. Hafta boyunca evlerinizde yaptığınız etkinliklerinizi bizlerle paylaştınız, coşkularınıza sevinçlerinize ve yüzünüzdeki gülücüklere tanık olduk. Sizlerle gurur duyuyoruz... Hepinizi tez zamanda okullarınızda, sınıflarınızda görmek için sabırsızlanıyoruz.
Sevgili çocuklar, Ata’mızın size armağan ettiği bayramı yine neşe, mutluluk ve coşku içerisinde kutluyoruz. Bu ülkenin bir ferdi olarak, ülkenin kalkınması için, daha güzel günler için, daha büyük bir Türkiye için, üzerinize düşen sorumluluğu yerine getirmek için daha çok çalışacağınızdan hiç şüphem yoktur, sizlere güvenim sonsuzdur. Bu yolda hepimize kolaylıklar diliyorum. Bir kez daha hepinizin bayramını canı gönülden kutluyorum, sevgiyle, sağlıkla ve neşeyle kalın...”
 

Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni
Fethiye'de sosyal mesafeli 23 Nisan töreni

Bakmadan Geçme