FETHİYE'DE KURBAN BAYRAMI NAMAZI 06.53'TE

Kurban Bayramı'na az bir zaman kala Fethiye'de tüm hazırlıkların tamamlandığı öğrenildi. Pazar günü Fethiye'de saat 6:53'te kılınacak Kurban Bayramı namazının ardından camilerde başlayacak bayram kutlamaları 4 gün sürecek.

  • 2632
FETHİYE'DE KURBAN BAYRAMI NAMAZI 06.53'TE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye Müftüsü Hamdi Uzunharman yaptığı açıklamada, “11 Ağustos’ta inşallah Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Kurban Bayramı namazı saat 06:53’te tüm camilerimizde aynı anda kılınacak. 10 Ağustos arife gününde sabah namazından başlayıp, bayramın dördüncü günü ikindi namazında sona erecek olan teşrik tekbirlerini söylemeyi unutmamalıyız. Çünkü vacip olan bir husustur.  Kurban Bayramı namazının ardından vatandaşlarımız kurbanlarını kesebilirler” dedi.

 

“Kurban Bayramı’nda kurban kesecek kişilerin mutlaka ehil olmalıdır” diyen Uzunharman, “Herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için bu işi kasapların yapması gerekiyor. Kurban edilecek hayvana eziyet edilmemelidir. Kurban kesim esnasında vatandaşların çevreye duyarlı olmasını istiyoruz. Hijyen kurallarına dikkat edip, çevre kirliliğine neden olmamak adına dikkatli olmamız gerekiyor. Çöplerin ortada bırakılmamalıdır. Vacip olan bir ibadet. Kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban etlerini 3 parçaya ayırıp, ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Bakmadan Geçme