Fethiye Turizm Konseyi, pazar çeşitliliği ve alternatif turizm konularını görüştü
Fethiye Turizm Konseyi, 4-6 Kasım'da gerçekleştirilecek WTM Londra Turizm Fuarı hazırlıklarını ele aldı. Xantos & Letoon Kazı Başkanı Doç. Dr. Hasan Kasapoğlu, Konsey üyelerine Letoon Antik Kenti kazı bulguları ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konsey, Letoon Antik Kenti'nin kültür turizmine kazandırılması için yapılabilecekleri değerlendirdi. Toplantıda ayrıca 'Antik Pedal' projesi hakkında da konsey üyelerine sunum yapıldı.
Pazar ülkelere ilişkin değerlendirmenin yapıldığı Turizm Konseyi toplantısında Fethiye’de ağırlanan trip.com yetkilileri ile irtibatın devam ettirilmesi ve bu sayede Çin pazarına ağırlık verilmesi konusunda görüş birliğine varıldı. Ayrıca Çin pop yıldızlarının Fethiye’ye davet edilerek Fethiye’de konser organizasyonu düzenlenmesi de ele alındı.
Letoon Antik Kenti turizme kazandırılacak
Toplantıda daha sonra Xantos & Letoon Kazı Başkanı Doç. Dr. Hasan Kasapoğlu, Letoon Antik Kenti ve Kutsal Alanı kazı çalışmaları ve bulguları hakkında konsey üyelerine sunum yaptı. Yıllık ortalama 60 bin biletleme olduğunu belirten Kasapoğlu, kontrollü bir giriş gişesi olmamasına rağmen tespit edilen rakamın 60 bin olduğunu; aslında 150 binin üzerinde ziyaretin tahmin edildiğini kaydetti.
Letoon Antik Tiyatrosu’nun bölge için çok önemli bir öğe olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, restore edilmesi ve gerekli çalışmaların tamamlanması halinde tiyatroda ortalama 8.000 kişinin ağırlanabileceği, çeşitli etkinlik, festival ve konsere ev sahipliği yapabileceğini ifade etti.
Konsey üyeleri Letoon Antik Kenti’nin kültür turizmine bir an önce kazandırılabilmesi için yapılabilecekler istişare edildi.
Toplantıda son olarak Fethiye Belediyesi’nin, GEKA destekli tamamlanan projesi “Antik Pedal” hakkında, proje sorumlusu Ahmet Fevzi Özlen, konsey üyelerini bilgilendirdi. Antik Pedal’ın, Fethiye ve Seydikemer‘de yer alan antik kentler arasında planlanmış olan bisiklet rotalarıyla 12 ay sürdürülebilir turizmi geliştirmeye yönelik bir proje olduğunu anlatan Özlen, projenin nihai hedefi olan Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı’na (EuroVelo) dahil edilmesi adına gerekli olan çalışmaları anlatarak, rotalarda 7.400 kilometreyi aşan yerli ve yabancı bisiklet turistlerinin katıldığı, yaklaşık 150 sürüş ve etkinlik yapıldığını söyledi.
-
Fethiye
-
Turizm Konseyi
-
WTM Londra Turizm Fuarı
-
Kazı Başkanı Doç Dr Hasan Kasapoğlu
-
Letoon Antik Kenti
-
kazı bulguları
-
restorasyon çalışmaları
-
Antik Pedal projesi
Bakmadan Geçme