Fethiye Şövalye Adası'nda Yabancı Ülkeden Gelen Öğrenciler Temizlik Yaptı
Muğla'nın Fethiye ilçesine Erasmus Programı ile yaklaşık 8 ülkeden gelen öğrenciler, Şövalye Adası'nda temizlik çalışması yaptı.
“Fethiye Cennetten Bir Köşe, Buraya Sahip Çıkmak Lazım”
Mut Deresi, Kuş Cenneti, Ördek Adası Koruma ve Tanıtma Derneği Başkanı Psikolog Abdullah Yılmaz yaptığı açıklamada: “Bugün de buraya yaklaşık 8 ülkeden gelen Erasmus öğrencileri ile geldik. Amacımız aslında hem Fethiye’yi tanıtmak hem de Fethiye’nin cennet gibi köşelerinde temizlik etkinliklerini yerine getirmek. Bu noktada MUTDER'deki kurucu arkadaşlarla birlikte teknelerle bu arkadaşlarımızı Şat Burnu’ndan aldık, Şövalye adasına geldik. Hem Şövalye Adasını tanıtmak, hem de çevre temizliğine katkıda bulunmak. Geçen ay Karagözler’de Yarımada da bu etkinliği yaptık. Orada ki amacımız da çevre bilincini oluşturmak. Gelen gençler hep bu konuda duyarlı gençler. Hedefimiz sadece MUTDER olarak temizlik yapmak değil.
Derneğimizde Kuş Cenneti ve Örnek Adası Mut Deresi bulunan bu anlamda takdir edersiniz ki hem Habitat olarak, hem de kuş türlerini bitki örtüsüne karşı duyarlılığımız var. Gelecek ayı örneğin yine kaymakamlığımızın desteği olacak inşallah Mut Deresinde amatör kano yarışması planlıyoruz. Buna benzer sportif aktivitelerle Gençlik İl Müdürlüğü ile iletişim içinde kalarak bu tarz aktivitelere devam edeceğiz. Fethiye bizim, Fethiye Cennet bir köşe buraya sahip çıkmak lazım. Burada yaşarken farkında değiliz ama cennet gibi Fethiye'ye sahip çıkmamız gerekiyor. Her anlamda bütün bitkisiyle, hayvanıyla, çevresiyle birlikte çok iyi işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.
Bakmadan Geçme





