Fethiye Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra: 'Bu Yıl Turizmde Kayıp Yaşandı'
Muğla'nın Fethiye ilçesinde Fethiye Pazarcılar Odası Başkanı Adem Hıra, turizm sezonunun sona erdiğini belirterek ekonomik dengesizliklerin esnafı olumsuz etkilediğini söyledi.
Hava şartlarının genel olarak uygun seyrettiğini belirten Hıra, “Hava dalgalıydı ama çok soğuk yapmadığı için özellikle tarla ürünlerinde ve yayladaki seralarda zarar oluşmadı. Bu nedenle sebze fiyatlarında aşırı bir artış olmadı, şu anda mevsim normallerinde seyrediyor” ifadelerini kullandı. Ekonomik koşulların esnaf üzerindeki etkilerine de değinen Hıra, “Esnaf olarak her zaman bir sonraki yıl için umutluyuz ama son iki üç yıldır geçen yılı arar olduk. Sadece ülkemizin değil, dünya ekonomisinin de dengesinin bozulması, gelirlerin düşmesi ticarete olumsuz yansıyor” dedi.
Cuma pazarındaki esnafın kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor,insanların kılığiğına,kıyafetine,milliyetine bakıp önümden 70 liraya ürün satıp benim sorduğumda aynı ürüne 100 lira diyen pazar esnafıyla hem turizmin hemde pazar esnafının sonu olur .ALLAH gözü doymaz aç gözlü fethiye'li pazar esnafının gözünü doyursun.
Bakmadan Geçme