Fethiye Otelciler Birliği'nden 'Dizi Destek Projesine' tam destek
Fethiye Otelciler Birliği Başkanı ve Fethiye Belediye Başkan Vekili Bülent Uysal, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türk dizi sektörüne yönelik açıklanan yeni destek modelini olumlu karşıladıklarını belirterek, 'Muğla'da, Fethiye'de, Seydikemer'de, tüm beldelerimizde film ve dizi çekimlerini görmek istiyoruz. Bölgemiz tanıtım açısından büyük kazanım sağlar' dedi.
Türkiye’nin dizi ihracatında dünyada 4’üncü sırada yer aldığını hatırlatan Uysal, Türk dizilerinin yurt dışında ülke tanıtımına büyük katkı sunduğunu vurguladı. Uysal, “Bu diziler sayesinde Türkçe öğrenen, ülkemizi tanıyan çok ciddi bir kitle var. Bu konuyu çok önemsiyorum” dedi.
Fethiye’nin doğal plato özellikleri, tarihi alanları ve turizm altyapısıyla önemli bir çekim merkezi olabileceğine dikkat çeken Uysal, “TGA’nın bizden böyle bir talebi olursa, Fethiye Otelciler Birliği olarak elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme