FETHİYE'Lİ ESNAF FRANSIZ MALLARINI RAFTAN İNDİRDİ

Muğla'nın Fethiye İlçesinde İzolasyon malzemesi satan bir esnaf, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Peygamber efendimize ve yüce dinimiz İslam'a yaptığı hakareti telin etmek için dükkânında satışını yaptığı Fransız mallarını raftan indirerek satmama kararı aldı.

  • 3612
FETHİYE'Lİ ESNAF FRANSIZ MALLARINI RAFTAN İNDİRDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçeye Bağlı Tuzla Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerinde İzolasyon malzemesi satan Mustafa Toklu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macrı-on ve Charlie Hedbo isimli derginin yüce dinimiz İslam ve İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e yaptıkları saldırı ve hakareti kınamak için işyerinde daha önce satışını yaptığı Fransız mallarını satmama kararı aldı.
Mustafa Toklu, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macrı-on Hedbo isimli derginin yüce dinimiz İslam ve İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e yaptıkları saldırı ve hakaretleri sonrası Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da ulusa seslenerek Fransız mallarına yönelik boykot çağrısı gerçekleştirdi. Bana göre Bu çağrı, bir hükümet veya bir parti meselesi değildir. Tarihe döndüğümüzde Suriye’de karşımızda Fransa var. Oraya DEHAŞ terör gruplarını getirmiş Türkiye' ye karşı savaştırıyor. Bakıyoruz Irak'ta Fransa var. Afrika'yı sömüren Fransa Müslüman devletleri cezaevi yıllarca sömürdü. Şimdi bakıyoruz Libya'da Fransa karşımızda. Azerbaycan'da  Ermenileri kışkırtıyor, destekliyor ve silah veriyor. Akdeniz'de kendi sahamızda bizim herhangi bir araştırma yapmamızı engelliyor. Yunanistan'ı kışkırtıyor. Feribot gönderiyor ve silah desteği yapıyor. Her alanda Fransa bizim Türkiye'nin karşısında.  Şimdi bu konuya bu hükümetin meselesi, sanki  Sayın Cumhurbaşkanımızın meselesi gibi görünüyor. Bu hükümet yokken Sayın Cumhurbaşkanımız yokken, Fransa'nın desteklediği ermeni asala örgütünü ne çabuk unuttu bu millet.Büyükelçilerimizi, ataşelerimizi katleden terör örgütü asalarını ne çabuk unuttu bu millet. Fransa’nın PKK'nın her dönemde destekçisi olduğunu, bu hükümet yokken de biliyoruz. Onun için geçmiş tarihi iyi araştırmalı ve asla unutmamalıyız. Devletimizi yönetenler bugün vardır, yarın yoktur. Burada asıl olan devletimizin varlığı olmalıdır. Bu anlamda kim olursa olsun, biz bu kararın arkasında olmalıyız” diye konuştu. 
“Fransız mallarına vermiş olduğumuz her para Türkiye’nin karşısına silah ve kurşun olarak geri dönüyor” diyerek sözlerini sürdüren Toklu, “Ülkemizde her üründe yüzde yüz yerli ve milli olan ürünler var. Millet olarak bu ürünleri kullanmaya dönmeliyiz. Bunu hem kullanırken, hem de satarken gerçekleştirmeliyiz. Birilerinin bu anlamda ilk adımı atması gerekiyor. Bende iş yarimde, bunları göstermek amacıyla ve  milletimize  örnek olmak amacıyla  Cumhurbaşkanımızın bu çağrısına kulak verdim ve boykotu başlattım. Fransızların ürettiği hiçbir ürünü satmayı bırak, iş yerime sokmayacağım. Aynı duyarlılığı bütün esnaflarımızdan, Fethiye'de ve Muğla'da yaşayan Türkiye'deki tüm esnaflarımızdan bekliyorum. Herkes bu duyarlılığı göstermeli. Herkes hükümetimizin bu boykot kararına uymalı. Bu bizim millî duruşumuzdur, bu bizim insani duruşumuzdur” diye konuştu.
 

Yorumlar 2
Hasan 31 Ekim 2020 23:15

Renault ustaları da araç tamir etmeyi bırakmalı mi?

Gülnaz 31 Ekim 2020 19:57

???? ???? ???? MaşaAllah.

Bakmadan Geçme