Fethiye Kocaçalış'ta Tapu Mağduriyeti! Tapu Sahipleri Kiralama Talep Ediyor
Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Kocaçalış bölgesinde, kıyı kenar çizgisi içinde kaldığı gerekçesiyle işletmelere yönelik tahliye ve yıkım süreci devam ediyor.
“Dedemizin 1950 yılında aldığı tapu 70 yıl sonra yanlış kıyı çizgisi nedeniyle iptal edildi”
Hekimci, ailelerinin bu bölgedeki mülkiyet sürecinin 1950 yılına dayandığını belirtti: “Fethiye Çiftlik Beldesi’nin 1950 yılındaki tapulamasıyla denizden ormana kadar uzanan 2 bin 500 dönümlük arazi, Çiftlik Kooperatifi tarafından satın alındı. Dedem Ömer Hekimci bu kooperatifin hissedarlarından biridir. Arazinin 40’ta 1’i dedeme aitti. 1952’de tapulanan ve parası ödenen bu alanın bir kısmı, bugün Kocaçalış olarak bilinen 1 ada 24 parseldir.”
Bölgenin 1983 yılında yapılan kıyı kenar çizgisi tespitiyle davalık olduğunu söyleyen Hekimci, çizginin hatalı belirlendiğini savundu: “1983’te kıyı kenar çizgisi tespitinde 143 dönümün kıyı kenarında kaldığı iddia edildi. Bu tespit şaibeli şekilde yapıldı. 2010’da devlet 10 yıl içinde itiraz etmediği için davayı kazandık ve diğer hissedarların paylarını satın aldık. Bu alanda 3 bin 800 metrekarelik bir tesis kurduk.”
Bakmadan Geçme