FETHİYE KAYMAKAMI SAYIN YUSUF İZZET KARAMAN'IN '18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ' MESAJI

Fethiye Kaymakamı Yusuf İZzet Karaman 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi için bir mesaj yayımladı.

  • 509
FETHİYE KAYMAKAMI SAYIN YUSUF İZZET KARAMAN'IN '18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ' MESAJI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kaymakam Karaman mesajında, "Bugün mazisi insanlık tarihi ile başlayan milletimizin, üzerinde yaşadığı toprakları vatan yapma, milli varlığımızı sürdürme, bağımsızlık, insanlık ve barış ideali uğruna verdikleri mücadelenin,108. yıl dönümünü milletçe yâd etmenin heyecan ve gururunu yaşıyoruz.
Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle Milletimiz, vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. Çanakkale destanı; Türk'ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini, aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiştir.
Tarih boyunca birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelen, tarihe yön veren parlak zaferlere imza atan aziz milletimiz, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını bugün de canı ve kanı pahasına korumasını bilmiş, geçmişinden aldığı güçle, bu vatan için dünya tarihinden silinmeyecek emsalsiz bir destan yazmıştır.
Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.
Bu düşüncelerle 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum." ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme