Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 2020, TÜYAP Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuarın ilk günü Fethiye standı yoğun ilgi gördü. Fuarı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Fethiye standında protokol üyeleri ile fotoğraf çektirdi. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, 'Alınan rezervasyonlara baktığımız zaman 2020'nin çok iyi geçeceğine benziyor. Turist kalitesini de artırarak Fethiye'mizi çok iyi bir yere getireceğiz' dedi. FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, 'Fethiye eşsiz bir yer. Her mevsim turistin gelebileceği bir yer. Kışın bile turizm yapılabilen bir yer. O yüzden herkes standımıza katılırsa elimizden geldiğince Fethiye'ye tanıtacağız' dedi.

  • 1807

Bu yıl 24’ncüsü düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT ) 30 Ocak – 2 Şubat tarihleri arasında ziyaretçilerini bekleyecek.
1200 katılımcı ile yaklaşık 60 bin ziyaretçi ve 800’den fazla davetli tur operatörünün katılacağı fuar 60.000 metrekarelik bir alanda hizmet verecek. Fuarda ilk iki gün sadece turizm profesyonelleri için etkinlikler olurken Cumartesi ve Pazar günleri tüketiciler tarafından da ziyaret edilebilecek. Fethiye Belediyesi ve STK'lar öncülüğünde yerini alan Fethiye standı yoğun ilgi görüyor.
EMITT turizm fuarına Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye  Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı ve yönetim kurulu üyeleri, FETOB başkanı Bülent Uysal, Çalış-Der Başkanı Mete Ay, Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, Fethiye Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı İsmail Başoğlu, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan ve turizmciler katıldı.
Fethiye’ye gelen her turistin en iyi şekilde ağırlanacağını kaydeden Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, “Dünyanın en iyi fuarlarından biri olan EMITT fuarında olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz. Fethiye standına ilgi, alaka, teveccühün çok iyi olduğunu görüyoruz. Standın dizaynı da çok güzel. Fethiye’yi daha iyi tanımak için herkes çalışıyor. Fethiye anlaşılmaz yaşanır. Fethiye’nin denizi, kumu, güneşiyle beraber kültürel turizmi var. Dolaysıyla Fethiye’ye gelen herkesin en iyi şekilde ağırlanacağını biliyoruz. Geçtiğimiz yılda 1 buçuk milyon turisti ağırlayan bir ilçeyiz. Bu anlamda herkesi Fethiye’ye davet ediyoruz” dedi.

KARACA, “TURİST KALİTESİNİ ARTTIRACAĞIZ”
Fethiye’nin EMITT’te tek yumruk olarak tanıtım yapıldığına dikkat çeken Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Fethiye standına yoğun ilgi var. Fethiye’de tek yumruk olduk. Kenetlenmiş bir şekilde bütün odalarımız, derneklerimiz ve bütün turizmcilerimizle birlikte bugün EMITT’te tanıtmak için mücadele veriyoruz. Fethiye Belediyesi öncülüğünde burada dünyaya ve bulunduğumuz bölgeye Fethiye’mizi tanıtmak istiyoruz. Geçen dönem Fethiye’de turizm çok iyi geçti. Yüzde yüze yakın bir doluluk oranıyla kapattık. Alınan rezervasyonlara baktığımız zaman 2020’nin çok iyi geçeceğine benziyor. Turist kalitesini de artırarak Fethiye’mizi çok iyi bir yere getireceğiz” dedi.
Fethiye standını ziyaret edenlerin Fethiye’ye dair her şeyi bulacağına dikkat çeken Başkan Karaca, “Fethiye standını ziyaret eden Fethiye’nin Göcek Mahallesi’nden Çalış Plajına, Ölüdeniz’ine kadar bütün bölgeden turizmci arkadaşlarımız burada. O bölgeleri tanıtmak için broşürlerle tanıtım yapıyorlar. Fethiye Belediye Başkanı olarak fuar boyunca burada olacağım” dedi.

KARACA, “FETHİYE TURİZMİNİ 12 AYA YAYACAĞIZ”
Başkan Karaca, Fethiye’de 12 ay turizmin yaşanabilmesi için çalışmalara devam edeceklerinin altını çizerek, “Biliyorsunuz Fethiye 6-7 aylık yaz döneminde hiçbir problem yaşamıyor. Doluluk oranları yüzde yüzü bulmuş durumda. Biz kalan 5 aylık kısmı da doldurmak istiyoruz. Fethiye’nin her mevsim yaşanabilecek güzelliği var. Fethiye sadece deniz, kum, güneşten ibaret değil. Kültür turizmiyle, doğasıyla her şeyiyle, her mevsim yaşanabilecek harika bir turizm cenneti. Dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Kalan 5 aylık kısmı da sadece yerel turistlerle değil dünyanın her yerindeki fuarlara katılarak Fethiye’yi tanıtacağız” dedi.

ÇIRALI, “2020’DE BABADAĞ TELEFERİK FAALİYETE GEÇECEK”
Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Çıralı, “Fethiye standı fuarın ilk gününde oldukça yoğun. Fethiye olarak hep birlikte katıldık. Bütün kurumlar burada. Öncelikle Fethiye Kaymakamımıza, Fethiye Belediye Başkanımıza, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. 2019 biraz yaralı geçti. Onun için fuarların önemi çok büyük. Biz elimizden geldiği kadar 2020 yılının daha başarılı, daha fazla turist getirecek şekilde çalışma yapmak zorundayız. Bu sene Babadağ Teleferik’te hizmete girecek. O yüzden 2020 yılının Fethiye için güzel geçeceğine inanıyoruz” dedi.

ÇIRALI, “FETHİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ”
Fethiye’nin dünyanın sayılı güzelliklerinden biri olduğunu belirten Başkan Çıralı, “Fethiye ile ilgili bütün broşürleri topladık. Fethiye eşsiz bir yer. Her mevsim turistin gelebileceği bir yer. Kışın bile turizm yapılabilen bir yer. O yüzden herkes standımıza katılırsa elimizden geldiğince Fethiye’ye tanıtacağız. Hollanda Utrech fuarıyla başladık bu yıl tanıtımlara. EMITT fuarından sonrada diğer fuarlara katılıp Fethiye’yi en iyi şekilde tanıtacağız” dedi.

FETHİYE, FUARLARDA TANITILMAYA DEVAM EDECEK
2020 turizm sezonunun en iyi şekilde geçmesi için çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden FETOB Başkanı Bülent Uysal şunları söyledi: “FETOB olarak Fethiye’yi en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz. Broşürlerimizi dağıtıyoruz. Misafirlerimize bilgiler veriyoruz. FETOB olarak Londra Fuarı ile 2020 yılı turizm tanıtımına başladık. Daha sonra İzmir ve Hollanda’daki turizm fuarlarına katıldık. Bugün İstanbul’dayız. 3-4 Mart’ta da Berlin’e gideceğiz. Ayrıca Moskova’da bir fuar var. Fethiye’nin tanıtımı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” 

UYSAL, “TURİZM, PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI”
2020 yılı rezervasyonlarının Fethiye turizmi için olumlu geçtiğini kaydeden Uysal, “Gelen rezervasyonlara baktığımız zaman geçen senenin altında bir rezervasyon gelmiyor. Bugünlerde en az geçen senenin kadar bir rezervasyon alıyoruz. Bunun daha net görebilmek için erken rezervasyonun bitiş tarihini beklemek lazım. Ama şuandaki rezervasyon akışında herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Ama turizm, pamuk ipliğine bağlı bir iş. Herhangi bir yanardağın patlaması, herhangi bir hastalık veya komşumuzdaki savaş durumu maalesef bizleri olumsuz yönde etkiliyor. İnşallah bölgemizde bir savaş ya da göçmen olayı yaşanmaz. Güzel bir 2020 yılı geçirmeyi temenni ediyoruz” dedi. 

AY, “AMACIMIZ BİR TANE FAZLA TURİST FETHİYE’YE GETİREBİLMEK”
EMITT 2020’de geçtiğimiz senelere göre ilk günün çok yoğun geçtiğine dikkat çeken Çalış-Der Başkanı Mete Ay, “Ziyaretçi ve turizmci sayısı oldukça çok fazla. İstanbul’dan, Fethiye’den ziyarete gelenler var. Zannediyorum bu sene baya yoğun geçecek. Pazara kadar buradayız. Bütün İstanbul’u, Fethiye’yi, bütün turizmcileri de buraya bekliyoruz. Bu sene geçen senelerde olduğu gibi Fethiye Belediyesi tüm turizm paydaşlarıyla yapıyor. Her sene fuarlara katılıyoruz. Fethiye Belediyesi bu sene de çok güzel bir stant yaptı. Biz de buraya getirdiklerimiz gayet güzel sergileyebiliyoruz. Amacımız bir tane fazla turist Fethiye’ye getirebilmek” dedi.

AY, “YERLİ TURİZMİ YOĞUN GEÇECEK”
Ay, “2020 yılı yerli turizmde de baya bir yoğun geçecek. Fethiye, ekonomi olarak her sınıfa hitap edebilen bir ilçe. Artılarımız çok fazla. Geçen sene yaşadığımız sorunları da yaşamazsak güzel bir sezon bütün Fethiye’mize gelecek gibi görünüyor” dedi. 
Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir, “EMITT Dünyanın 4’üncü büyük fuarı. Bu da turizm açısından çok önemli bir fuar. Eğer herhangi bir olumsuzluk yaşamazsak EMITT turizm fuarının Fethiye’nin turizmine çok büyük katkı yapacağına inanıyorum” dedi.

BAŞOĞLU, “BU TÜR ORGANİZASYONLARIN KATKISI ÇOK FAZLA”
Fethiye Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı İsmail Başoğlu, “Bu tür fuarlara geldiğim zaman Fethiye’mizin nasıl tanıtıldığını görüyorum ve çok mutlu oluyorum. Ama diğer tüm stantları gezerek başka şehirlerimiz neyi ön plana çıkarmışlar, biz Fethiye’de neleri ön plana çıkarmamışız, esnaf ve sanatkarlarımız için ne iyi olur bunları gözlemliyorum. Bununla ilgili bilgileri topluyorum ve çok yararlı oluyor. Bu tür organizasyonların önemi çok büyük, katkısı çok fazla” dedi. 
 

Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu
Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu
Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu
Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu
Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu
Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu
Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu
Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu
Fethiye, EMITT'te Tek Yumruk Oldu

Bakmadan Geçme