• Haberler
  • Sağlık
  • Fethiye'de Uzman Diyetisyen uyardı: Kurban etini dinlendirmeden yemeyin!

Fethiye'de Uzman Diyetisyen uyardı: Kurban etini dinlendirmeden yemeyin!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, 'Bayramda nasıl beslenilmeli?' konusunda vatandaşları uyardı.

  • 484
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Fethiye'de Uzman Diyetisyen uyardı: Kurban etini dinlendirmeden yemeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, ‘Bayramda sağlığımızı korumak için nasıl beslenmeliyiz?’ sorusu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu. Arsal, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kurban Bayramı’na az bir zaman kaldı. Kurban eti ile ilgili birkaç noktaya değinmek istiyorum. Kurbanın kesildiği gün, eti hemen tüketmemiz sağlıklı bir durum değil. Etin en az iki gün dinlenmesi gerekiyor. Kurban etini pişirirken ise kızartma olarak yerine haşlama veya fırında olarak tercih etmeliyiz. Bu yöntemler daha sağlıklı olacaktır. Aynı zamanda mangal olarak da yapılabilir fakat bu durum kanserojen açısından bir ifade edebilir.

“Et yanında bol yeşillik tüketmeliyiz”
Genel olarak ise et yiyebiliriz. Bunun yanında ise sebze yiyerek öğünü dengeleyebiliriz. Haşlanmış veya közlenmiş sebzeler de kalori oranını düşürmeye yardımcı olarak tokluk süresini arttırır. 
Süt ürünlerini ise kesinlikle tüketmiyoruz. Yoğurt, ayran gibi ürünleri etin yanında tüketirsek etin demir oranı düşecektir. Bol yeşillik ve c vitamini kaynağı olan limonu kullanabiliriz. Bu sayede etten aldığımın demir daha sağlıklı olacaktır. 

“Doyurucu bir kahvaltı gün boyu daha az acıkmayı sağlar”
Ara öğünlere ise dikkat ederek tatlılardan uzak durmalıyız. İllaki tatlı tüketilecekse şerbetliler yerine sütlü tatlıları tercih etmeliyiz. Çerez ve meyveleri de ara öğün olarak tüketebiliriz. Kahvaltı da ise mutlaka yumurta ekleyip doyurucu güzel bir kahvaltı tercih edelim. Doyurucu bir kahvaltı gün boyu daha az acıkmayı sağlar. Su tüketimini ve yürüyüşü de ihmal etmemek önemi. Herkese iyi bayramlar.”

Bakmadan Geçme