• Haberler
  • Sağlık
  • Fethiye'de Uzman Diyetisyen tatile gidecekleri uyardı: 'Bu detaylara dikkat edin'

Fethiye'de Uzman Diyetisyen tatile gidecekleri uyardı: 'Bu detaylara dikkat edin'

Kurban Bayramı geldi çattı. Bayramda tatile gitmek isteyenleri ise tatil dönüşü kilo alma problemi sardı. Bu konu hakkında Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, tatile gidecekleri uyardı. 'Deniz, kum ve güneş derken kilo alıp dönmeyin!' diyen Arsal, kilo almamak için ipuçları verdi.

  • 933

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, Kurban Bayramı’nda tatile gidecekleri uyardı. “Deniz, kum ve güneş derken kilo alıp dönmeyin!” Konuyla ilgili açıklama yapan Uzman Diyetisyen Gamze Arsal, “Havalar ısındı, önümüzde kurban bayramı var. Tatile gidiyoruz. Deniz, kum, güneş derken peki nasıl daha sağlıklı beslenebiliriz? 

“Bu detaylara dikkat”
Tatildeyken bir kaç detaya dikkat ettiğimiz zamanda kilo almadan hatta kilo vererek bile tatilden gelmeniz mümkün. Günde 3 litre su tüketilmesine mutlaka dikkat edelim. Günde 2 defa maden suyu içelim. Ter ile birlikte vücudumuzda mineral sıvı kaybını dengeleyelim. Tatile gitmişken bol bol yüzelim, boş bol yürüyüş yapalım ve çeşitli aktiviteler ile değerlendirelim. 

“Düşük kalorili tercih edelim”
Yemek konusunda da dışarıya gittiğinizde oranın meşhur bir yemeği vardır. Onları denemek isteyebilirsiniz ama oradaki yemekleri daha düşük kalorili olarak tercih edelim. Arkadaşlarınız ile bölüşerek o tabağınızı tüketebilirsiniz. 

“Protein eksik olmasın”
Bir tatlı deneyeceksek eğer tek kişi değil de 2 kişilik gruba düşerek yediğimiz zaman da kalorisinin yarısını almış olursunuz ve genel olarak beslenmemizde sağlıklı beslenme her zaman bizim için ön planda olsun. Yani bir gün hamburger veya pizza yediysek sonrasında 2-3 gün mutlaka protein ağırlıklı olarak tabaklar tercih edelim. Bunlar salata türleri olabilir, salata türleri her zaman bizim için kurtarıcıdır. Bizim için çok sağlıklı bir seçenek olur. 

“Ara öğün önemli!”
Izgara yemekleri de tüketebilirsiniz. Izgara tavuk, ızgara köfte, ızgara balık… Bunlar bizim için oldukça sağlıklı. Yüksek protein ile yanında sebze tüketebilirsiniz. Bunlarda hiçbir sıkıntı yok. Gün içinde de ara öğünlerimizi yaptığımız zaman da akşam yemeğinde de zaten çok acıkmamış oluruz. O yüzden 2-3 saatte bir çerez ve meyve atıştıralım. Yürüyüş yaparken bir dondurma almak yerine hemen o marketten bir meyve alıp yiyebiliriz. Denizden çıktık hemen yemek yemek yerine çantamızı açıp çerezimizi yediğimiz zamanda akşama da çok fazla acıkmamış olacağız. Herkese iyi tatiller.”
 

Bakmadan Geçme