FETHİYE'DE TURİSTLER CİP SAFARİDE EĞLENİYOR

Fethiye'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin olmazsa olmazları arasında yer alan cip safari turları, yerli ve yabancı tatilcilere keyifli anlar yaşatıyor.

  • 769
FETHİYE'DE TURİSTLER CİP SAFARİDE EĞLENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethiye'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin olmazsa olmazları arasında yer alan cip safari turları, keyifli anlar yaşatıyor. Başta İngilizler olmak üzere Hollanda, Almanya, Rusya, İskoçya ve Arap ülkelerinden gelen turistler, cip safarilerine büyük ilgi gösteriyor. Fethiye'de sabah erken saatlerde otellerinden aldıkları turistleri Seydikemer İlçesine doğru ciplerle yola çıkaran safari turu rehberleri Çırpı mevkiinde konaklattıktan sonra Seydikemer ilçesinin en gözde tatil mekanı olan Yaka Park'ta konaklatıyor. Yemyeşil doğada gövdelerinden buz gibi su akan ağaçlar arasında bir süre dinlenip su tabancaları ile birbirlerine su sıkan yerli ve yabancı tatilciler, burada şelaleler altında keyifli anlar yaşıyor. Daha sonra Antik Tlos kentine geçen turistler, burada da Antik kenti gezip rehberlerden bilgi alıyor. Tarih ve doğa ile iç içe geçen yaklaşık 3 saatlik turun ardından staplize yollardan inen cipler, kimi zaman derelerin içerisinden geçip Saklıkent kanyonuna ulaşıyor. Rehberler eşliğinde Saklıkent kanyonunda buz gibi suların içerisinde eğlenen cip safari turu turistleri, bol bol fotoğraf çektikten sonra kanyondan maceraya başlıyor. Saklıkent- Karaçay'da yaklaşık 5 kilometrelik rafting yapan turistler, rafting sonunda çamur banyolarına dalıyor. En eğlenceli saatin yaşandığı çamur banyosunda adeta çamurdan heykellere dönüşen yerli ve yabancı tatilciler, bol bol fotoğraf çekerek bu anı ölümsüzleştiriyor.

BU TURLAR 120 TL
Taşlı, çamurlu ve tozlu dağ yollarıyla nehirlerin çevrelerinden geçen, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin doğal güzelliklerini sunan ve kırsal mahalleri de içine alan cip safari turları, özellikle yabancı turistlere unutamayacakları gün yaşatıyor. Sabah saat 09:00'da başlayan akşam saat 19:00'da biten turların fiyatı 120 TL.
''TURLAR DEVAMLI DENETLENİYOR''

TÜRSAB Batı Akdeniz YTK Başkanı Özgen Uysal, ''Bölgemizdeki cip safari turlarının fiyatları geçtiğimiz yıllara göre az da olsa arttı. Bu da akaryakıt, araç ve görevlilerin maaş artışlarından dolayı yansıdı. Fiyat artışının turlara olan ilgiye negatif yansıması olacaktır ama toparlayacağını düşünüyoruz. Cip safari turları macera arayan turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Olası kazaların önlenmesi için devamlı denetlemeler yapılıyor. Bu yıl da cip safari turlarına ilgi yüksek. Fethiye ve Seydikemer ilçelerinin doğal ve tarihi turistik yöreleri uğrak noktalarımızdır'' diye konuştu.

Bakmadan Geçme