Fethiye'de Tavuk yumurtası üretim tesisinde çalışmalar sonlandı

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye'ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi'nde çalışmalarda sona gelindi.

  • 6405

Fethiye'de Tavuk yumurtası üretim tesisinde çalışmalar sonlandıGezen tavuk üretimi için gerçekleştirilen tesiste, Fethiye Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Cansu Karagöz, Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Ali Kıroğlu, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca ve belediye ekipleri tavuk çiftliğindeki son gelişmeleri yerinde takip etti.

Fethiye'de Tavuk yumurtası üretim tesisinde çalışmalar sonlandıOkul öncesi öğrencilere ücretsiz yumurta verilecek Halk plajları, halk evleri, sosyal tesisler gibi birçok sosyal belediyecilik projesine imza atan Fethiye Belediyesi, Tavuk Yumurtası Üretim Tesisini de ilçeye kazandırıyor. Serbest gezen tavuklardan elde edilen doğal ve sağlıklı yumurta üretimi, hem bölgede yeni bir markanın oluşmasını sağlayacak hem de gerekli protokoller sağlandıktan sonra yine bir ilke daha imza atılarak Fethiye’de okul öncesi eğitim alan çocuklara günlük ücretsiz taze yumurta servisi yapılacak.

Fethiye'de Tavuk yumurtası üretim tesisinde çalışmalar sonlandı

Projede her detay düşünüldü Tavuk yumurtası üretim merkezi ve civarında herhangi bir koku yaşamamak, tesisi toprak altı & toprak üstü haşerelerden korumak ve kaliteli bir gübre elde edilmesini sağlamak için tesiste tavuk altlığına ‘kenevir malç’ ürünü kullanıldı. Bugün tesislere tavukların da gelmesiyle birlikte üretimin başlayacağı öğrenildi.

Fethiye'de Tavuk yumurtası üretim tesisinde çalışmalar sonlandı

“Çiftliğimizdeki tavuklarımız doğal ve organik yemlerle beslenecek” Tavuk üretim tesisinde konuşan Fethiye Belediyesi Sosyal Yardım İşler Müdürü Ali Kıroğlu, “Çiftliğimizdeki tavuklarımız doğal ve organik yemlerle beslenecek. Burada canlılarımız zarar görmeyecek. Son teknolojiyi buraya getirdik. Üretilen yumurtaların besin değerleri gerçekten çok yüksek olacak. Çünkü burada gezen tavuklar, yumurta üretimi sağlayacak. Burada kenevir malcı var. Her yerde bulunan bir malzeme değil. Bu işi yaparken çok iyi araştırdık ve en güzelini buraya kurduk. Burada üretilen yumurtalar ile yine ailelerimiz ve çocuklarımızın yanında olacağız. Burada emeği geçen başta Belediye Başkanımız Alim Karaca, Kooperatif Başkanımız Çiğdem hanım olmak üzere, ilgili çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 

Bakmadan Geçme