Fethiye'de tavada lopa balığı ve çupra balığı revaçta
Fethiye Balık Pazarı'nda çupra, lopa, levrek ve taze karides ile kalamar satışa sunuldu. Yaz mevsiminin favori balığı ızgara balık olurken, Karadeniz hamsisi bir ay sonra pazara gelecek.

Murat, karides ve kalamar hazırlama yöntemlerini de anlattı: “Karidesi sarımsaklı tereyağlı yapabiliyoruz. Karidesi temizliyor, içindeki bağırsakları çıkarttıktan sonra tereyağlı sarımsak ile güveçte pişiriyoruz. Kalamarlar ise soslu ve patates gibi yağda kızartılarak servis ediliyor. Taze kalamarlar isterlerse ızgarada da yapılabiliyor. Taze kalamarların pişirilmesinde yemek sodası ile toz şeker karıştırıp kalamara az miktarda dökerek ovulması gerekiyor. Sonrasında bol yağda kızartılıyor. Yağın çok kızgın olması şart; soğuk yağda kızarsa kalamar yağı içine çeker ve lezzeti bozulur.”
Tava balığının ise lopa balığı olduğunu vurgulayan Murat, “Bu bizim meşhur balığımızdır ve İnlice, Göcek’ten geliyor. Tavada kızartılıp servis ediliyor ve fiyatı uygundur.” dedi.
Karadeniz hamsisinin yaklaşık bir ay sonra pazara geleceğini belirten Murat, “Şu anda Çanakkale hamsisi mevcut. Havanın biraz daha soğuk olması gerekiyor; denizler şu an ılık olduğu için tam balık çıkmıyor. Balığın biraz daha yağlanması gerekiyor. Hava sıcak olduğu için palamut ve hamsi yaklaşık bir ay sonra çıkmaya başlar. Şu anda barbun, mercan ve levrek gibi balıklar mevcut.” ifadelerini kullandı.
Bakmadan Geçme





